ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Спростування інформації щодо запуску власного шоу Такера Карлсона на телеканалі "Россия 24"

21 травня 2024 року на сайті Інституту масової інформації з’явилась інформація про те, що колишній ведучий американського телеканалу FoxNews Такер Карлсон почав вести власне шоу на телеканалі “Россия 24”.

Після перевірки Інститут масової інформації з'ясував, що ця новина була недостовірною. Ми видалили її і перепрошуємо за помилку в нашої аудиторії та колег.

Серед російських джерел, які поширили інформацію про запуск нового шоу, – пропагандистський ресурс URA.RU, російське видання “Новая газета”, The Insider та десятки інших російських ресурсів. 

Насправді відео Карлсона з його власного YouTube-каналу з російським перекладом та плашкою “Тucker. Россия 24” з’являються на платформі ВГТРК “Смотрим.ру” щонайменше з вересня 2023 року. Російською перекладено понад 30 випусків, а також фрагменти відео його інтерв'ю з очільником Росії Володимиром Путіним та ідеологом “русского мира” Олександром Дугіним.

Фото – скриншот із платформи smotrim.ru

Що відомо про Такера Карлсона

В ефірі Tucker Carlson Tonight неодноразово звучали наративи російської пропаганди, писав “Детектор медіа”. Зокрема, Такер Карлсон називав Україну “тиранією”, а Президента України Володимира Зеленського – “маріонеткою адміністрації Байдена”.

Окрім цього, The New York Times звертала увагу на те, що з початку вторгнення Росії в Україну відео з Fox News почали частіше з'являтися в ефірі російських медіа. До того ж міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров схвалював роботу каналу, бо, за його словами, “тільки Fox News намагається запропонувати альтернативну думку”. 

У березні 2022 року Кремль наказував своїм пропагандистським медіа частіше цитувати Карлсона.

У листопаді 2023 року експрезидент США Дональд Трамп заявив, що розгляне кандидатуру Такера Карлсона як потенційного віцепрезидента.

У ніч на 9 лютого 2024 року Карлсон оприлюднив інтерв'ю з Володимиром Путіним, заради якого напередодні приїхав до Москви.

Центр стратегічних комунікацій проаналізував інтерв'ю Путіна Такеру Карлсону та спростував п'ять головних фейкових заяв російського диктатора. У центрі зазначили, що за 120 хвилин Карлсон не знайшов можливості запитати про воєнні злочини росіян в Ірпені, Бучі та інших містах України, викрадення тисяч дітей, геноцидну риторику і дії кремлівського режиму. 

7 лютого 2024 року в Європарламенті закликали заборонити в'їзд до ЄС Такеру Карлсону через інтерв'ю з Путіним.

Liked the article?
Help us be even more cool!