ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Тетяна Трощинська стала цьогорічною лауреаткою Премії Ґонґадзе

Тетяна Трощинська. Фото – Настя Телікова

Журналістка, продюсерка, радіоведуча, директорка департаменту стратегічного аналізу та розвитку соціально впливового контенту Суспільного Тетяна Трощинська стала шостою лауреаткою Премії імені Георгія Ґонґадзе.

Про це йдеться на Facebook-сторінці премії.

Під час отримання відзнаки Тетяна зазначила:

"Журналістика – це справа небайдужих людей. Багато хто скаже, що ми інформуємо, пояснюємо чому, переповідаємо історії. Так і є. Але цього мало. Якщо ми небайдужі, ми є майданчиком для дискусій, позицій і аргументів, а не для крику одне на одного. Якщо ми не байдужі як журналісти і журналістки, ми впливаємо на зміну політичної культури в країні. Якщо ми небайдужі, ми стаємо частиною боротьби за демократію, частиною боротьби за українську державність. Якщо ми небайдужі, ми є частиною боротьби за людську гідність".

Як повідомляв ІМІ, також цього року фіналістками Премії Ґонґадзе стали засновниця розслідувальної агенції “Слідство.Інфо” Анна Бабінець та головна редакторка The Kyiv Independent Ольга Руденко.

Церемонія нагородження відбулася за підтримки Представництва "Фонду Фрідріха Науманна за Свободу" в Україні.

У 2022 році Тетяна Трощинська також потрапила до фіналу Премії Ґонґадзе. Лауреатами того року стали журналісти Мстислав Чернов і Євген Малолєтка.

Премія імені Георгія Ґонґадзе – одна з головних відзнак для професійних журналістів в Україні. Заснована 2019 року PEN Ukraine у партнерстві з родиною журналіста Георгія Ґонґадзе, Києво-Могилянською бізнес-школою та "Українською правдою".

У лютому 2023 року Премія імені Георгія Ґонґадзе в партнерстві з Інститутом масової інформації створила Платформу пам’яті журналістів, загиблих унаслідок повномасштабної війни Росії проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!