ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві затримали бойовика, що очолював у Донецьку незаконну в'язницю "Ізоляція"

09.11.2021, 12:20
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Контррозвідники Служби безпеки України затримали в Києві колишнього бойовика терористичної організації “ДНР”, очільника незаконної в’язниці на тимчасово окупованій території Донецької області “Ізоляція”.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За інформацією СБУ, цей чоловік організовував та брав безпосередню участь у вбивствах і катуваннях протиправно ув’язнених громадян України.

Наразі стосовно колишнього бойовика проводяться визначені законодавством процесуальні дії. Зокрема, щодо його доставлення до суду для обрання запобіжного заходу, а також отримання додаткової інформації про його протиправну діяльність.

Зловмисника затримали в межах раніше відкритого кримінального провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 149 (торгівля людьми); ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань); ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Як повідомив у фейсбуці журналіст Станіслав Асєєв, який був у полоні в “Ізоляції”, затримано “головного воєнного злочинця Ізоляції – Куліковського Дениса, він же Палич”. “Тепер можу сказати, що життя прожив не даремно”, – написав Асєєв.

Як повідомляв ІМІ, 29 грудня 2019 року Станіслав Асєєв був звільнений у межах обміну утримуваними особами на Донбасі 29 грудня 2019 року. Бойовики “ДНР” звинувачували його в шпигунстві та утримували з 2017 року в “Ізоляції”.

До затримання бойовиками Асєєв співпрацював з низкою українських медіа, зокрема з Радіо Свобода, перебуваючи в окупованому Донецьку. Писав статті для проєкту “Радіо Донбас.Реалії” під псевдонімом Станіслав Васін.

У 2018 році Радіо Свобода видало збірку есеїв Станіслава Асєєва “В Ізоляції” про життя на окупованій території Донбасу, які він писав із січня 2015 до травня 2017 року для Радіо Свобода, “Тижня”, “Української правди” та “Дзеркала тижня”.

Станіслав Асєєв почав писати книжку про пережите в полоні. Станіслав Асєєв розповів, що передати його дописи на волю під час перебування в полоні допоміг інший колишній в’язень бойовиків, танкіст Богдан Пантюшенко.

9 березня 2021 року Станіслав Асєєв став лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка 2021 року в номінації “Журналістика і публіцистика” за книжку “В ізоляції”.

Liked the article?
Help us be even more cool!