ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Асєєв розповів, як йому вдалося передати рукописи з полону на волю

22.01.2020, 10:14
Фото – фейсбук Станіслава Асєєва
Фото – фейсбук Станіслава Асєєва

Звільнений у межах обміну утримуваними особами на Донбасі автор Радіо Свобода Станіслав Асєєв розповів, що передати його дописи на волю під час перебування в полоні допоміг інший колишній в’язень бойовиків, танкіст Богдан Пантюшенко, повідомляє Радіо Свобода.

“Перед обміном я сховав серед його листів від дружини власні рукописи, які відтворив по пам’яті ще в СІЗО, з числа тих, що відібрали в “Ізоляції”. Сьогодні Богдан їх мені передав, а отже скоро можна буде побачити й перші тексти. Маю велику надію, що офіс Президента та наша країна в цілому не забуде тих, хто віддав за неї п'ять років життя, і відзначить справжню мужність цих людей. Пишаюсь, що маю з ними знайомство”, – написав Асєєв у фейсбуці.

Він повідомив, що вперше побачив Пантюшенка в колонії, коли той займався бігом.

“Для мене біг узагалі – щось святе (я бігав навіть у підвалі), тому я одразу зрозумів, що зламані в полоні носи – не єдине, що є у нас спільного)). Після 30 місяців мого власного полону й “Ізоляції” я був вичавлений вщент, та Богдан провів у полоні п'ять років – і не було і дня з тих півтора місяця, що ми були з ним на зоні, щоб він не усміхався і не казав, що одного дня все буде добре. П'ять років. Навіть мені важко це уявити”, – написав Асєєв.

Богдан Пантюшенко, як і Станіслав Асєєв, був звільнений під час останнього наразі обміну, в грудні 2019 року.

Як повідомляв ІМІ, 29 грудня 2019 року Станіслав Асєєв був звільнений у межах обміну утримуваними особами на Донбасі 29 грудня 2019 року.

До затримання проросійськими бойовиками співпрацював з низкою українських медіа, зокрема з Радіо Свобода, перебуваючи в окупованому Донецьку. Писав статті для проєкту “Радіо Донбас.Реалії” під псевдонімом Станіслав Васін.

2018 року Радіо Свобода видало у видавництві “Люта справа” збірку есеїв Станіслава Асєєва “В Ізоляції” про життя на окупованій території Донбасу, які він писав із січня 2015 до травня 2017 року для Радіо Свобода, “Тижня”, “Української правди” та “Дзеркала тижня”.

Liked the article?
Help us be even more cool!