ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві презентували дві книги про Голодомор

У Медіацентрі Україна-Укрінформ презентували дві книги "Пустеля. Голодомор. Український південь" та "Дайте, мамо, гами… Словник Голодомору" у межах проєкту "Книга для зміцнення національної єдності".

Про це повідомляє Укрінформ.

Книга Віри Марущак "Пустеля. Голодомор. Український південь" описує геноцид українського народу, який особливо гостро проявився під час Голодомору 1932-1933 років.

"Мені дуже хочеться, щоб саме через художнє слово довідалися про цю трагедію. Все менше і менше стає людей, які можуть сказати, що вони пам'ятають Голодомор і щось про нього знають... Усі ті, хто візьметься за цю книжку, довідаються дуже багато через переживання, через емоції головних героїв", - зазначила авторка.

За її словами, повість "Пустеля" описує життя її мами:

"Вона - головна героїня. Там також багато написано про Голодомор, про те, що бабуся намагаючись урятувати дітей, вивезла їх до Одеси".

Фото - Укрінформ

Видання "Дайте, мамо, гами... Словник Голодомору" авторства Олекси Різниківа містить факти про Голодомор 1932-1933 років, коли комуністи вчинивши геноцид, знищивши мільйони українців, прагнули зламати волю українського народу, витравити гідність та самоповагу.

"Навіть після повномасштабного вторгнення і тих переживань, які ми вже відчули на собі, є моменти в книзі, які мене дуже вразили і шокували", - зауважив керівник державного підприємства "Центр захисту інформаційного простору України" Максим Удовиченко.

Видання надруковані ТОВ "Креативна агенція "Артіль" на замовлення ДП "Центр захисту інформаційного простору України" за результатами відкритих мистецьких конкурсів Міністерства культури та інформаційної політики. Ці книги будуть передані у військові частини та гуманітарні центри.

Голодомор
Фото - Укрінформ

Як повідомляв ІМІ, Суспільне мовлення покаже документальний мінісеріал "Голодомор. Літописці", приурочений до 90-х роковин Голодомору 1932–1933 років. До знімання серіалу залучили дослідників Голодомору, зокрема автора видання "Листи з Харкова. Голод в Україні та на Північному Кавказі в повідомленнях італійських дипломатів 1932–1933 роки" Андреа Граціозі; авторку книжки "Червоний голод. Війна Сталіна проти України" Енн Епплбом; автора книжки "Ґарет Джонс. Людина, яка забагато знала" Мірослава Влеклия; авторів дослідження "Психологічні наслідки Голодомору в Україні" Вікторію Горбунову та Віталія Климчука; історикиню Дарію Маттінглі; директора Центру українських досліджень Кембриджського університету Рорі Фінніна; директора Українського наукового інституту в Гарварді Сергія Плохія. 

Liked the article?
Help us be even more cool!