ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі сайт і соцмережі каналу "Белсат" визнали екстремістськими

28.07.2021, 10:26
Фото – Белсат
Фото – Белсат

У Білорусі сайт та соцмережі телеканалу "Белсат" визнали екстремістськими. Таке рішення ухвали 27 липня суд Залізничного району Гомеля, повідомляє "Белсат". 

Підставою для такого рішення стали матеріали перевірки управління МВС у Гомельській області. Про які матеріали йдеться, не уточнюється, зазначає редакція каналу.

Про рішення визнати "Белсат" екстремістським у телеграмі повідомила прессекретарка МВС Білорусі Ольга Чемоданова. Вона нагадала, що поширення (репост) інформації з "екстремістських джерел" призводить до адміністративної відповідальності з покаранням у вигляді штрафу або арешту. 

Заступник директора "Белсату" Олексій Діковицький зазначив, що мета подібних дій влади – зачистити інформаційне поле в Білорусі, максимально ускладнити поширення непідцензурної інформації. 

"Рішення природно абсурдне. Ні "Белсат", ні інші незалежні медіа не є екстремістами. Ми продовжуватимемо працювати, нести нашим глядачам і читачам інформацію по-білоруськи і без цензури", – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 16 липня в Білорусі силовики прийшли з обшуками до журналістів, які співпрацюють з телеканалом "Белсат". 

21 травня 2021 року силовики ввірвалися в мінську студію телеканалу "Белсат".

У червні з Білорусі виїхали низка журналістів "Белсату", зокрема поетеса та телеведуча Валерина Кустова, телеведучий Денис Дудинський разом із дружиною Катериною Раєцькою, у травні виїхала журналістка Аріна Малиновська.

7 травня 2021 року Міністерство інформації Білорусі заблокувало доступ до дзеркала сайту телеканалу "Белсат" – blstv.eu.

18 лютого 2021 року суд Фрунзенського району Мінська засудив журналісток телеканалу "Белсат" Катерину Андрєєву та Дарину Чульцеву до двох років колонії загального режиму.

Журналістки були затримані 15 листопада 2020 року в Мінську у квартирі на 14-му поверсі будинку на "площі Змін". З цієї квартири вони вели стрім про протистояння силовиків і захисників народного меморіалу загиблому мінчанину Роману Бондаренку.

У серпні 2020 року влада Білорусі заблокувала доступ до сайту Радіо Свобода і ще понад 40 видань на території країни. У списку заблокованих – Белсат, Єврорадіо, "Медіазона", білоруський підрозділ російського спортивного сайту Sports.ru "Трибуна" та інші видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!