ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі силовики проводять обшуки в журналістів "Белсату"

16.07.2021, 11:19
Фото – Белсат
Фото – Белсат

У Білорусі силовики вранці 16 липня прийшли до журналістів, які співпрацюють з телеканалом “Белсат”. Про це повідомляється на сайті телеканалу.

Зокрема, обшуки відбуваються у ведучого програми “Кожен з нас” Гліба Лободенка, у журналістів Галини Абакунчік, Євгена Меркіса та Ігоря Ільяша, Христині Чернявської.

Також з обшуком прийшли до журналіста-фрілансера з Гродно Олексія Кайріса, до журналістів Павла Можейка та Олександра Саєнка.

У Пінську співробітники Брестського карного розшуку приходили до журналіста Віктора Ярошука. Журналіст проходить свідком у межах кримінальної справи. Міліціонери забрали комп'ютер і мобільний телефон. Віктор Ярошук на свободі. Також обшук пройшов у пінського журналіста Андрія Якімуша і його матері. Сам Андрій не в Білорусі.

Обшуки пройшли в батьків брестського журналіста Алеся Левчука, нічого не забрали. У брестської журналістки Мілани Харитонової. Силовики виламали двері, забрали старий ноутбук, мобільні телефони.

У журналістки Анни Галета, пройшов обшук, її затримали за 293-ю статтею КК. Анна Галета вела на “Белсаті” програму-антифейк “Лукаві новини”. 

Як нагадує канал, 8 липня силові органи провели масштабну облаву на незалежні видання Білорусі. Комітет державної безпеки повідомив про операцію проти “учасників радикальних чатів”.

Раніше обшуки відбулися в таких виданнях: “Наша ніва”, “Брестська газета”, “Intex-press”, Orsha.eu, “Медіа-Полісся”.

Білоруськомовний телеканал “Белсат” був створений з ініціативи й за підтримки МЗС Польщі та громадського Польського телебачення 23 квітня 2007.

Як повідомляв ІМІ, 21 травня 2021 року силовики увірвалися в мінську студію телеканалу “Белсат”.

У червні з Білорусі виїхали низка журналісту “Белсату”, зокрема поетеса та телеведуча Валерина Кустова, телеведучий Денис Дудинський разом із дружиною Катериною Раєцькою, у травні виїхала журналістка Аріна Малиновська.

7 травня 2021 року Міністерство інформації Білорусі заблокувало доступ до дзеркала сайту телеканалу “Белсат” – blstv.eu.

18 лютого 2021 року суд Фрунзенського району Мінська засудив журналісток телеканалу "Белсат" Катерину Андрєєву та Дарину Чульцеву до двох років колонії загального режиму.

Журналістки були затримані 15 листопада 2020 року в Мінську у квартирі на 14-му поверсі будинку на "площі Змін". З цієї квартири вони вели стрім про протистояння силовиків і захисників народного меморіалу загиблому мінчанину Роману Бондаренку.

У серпні 2020 року влада Білорусі заблокувала доступ до сайту Радіо Свобода і ще понад 40 видань на території країни. У списку заблокованих – Белсат, Єврорадіо, "Медіазона", білоруський підрозділ російського спортивного сайту Sports.ru "Трибуна" та інші видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!