ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З Білорусі виїхала телеведуча Белсату Валерина Кустова

16.06.2021, 13:43
Фото - Белсат
Фото - Белсат

З Білорусі виїхала поетеса та телеведуча Валерина Кустова, повідомляє Радіо Свобода.

За словами ведучої, проти неї відкрито принаймні дві кримінальні справи. 

Як пише видання, 3 червня Кустова написала у Facebook, що до її квартири вдираються невідомі. Після цього зв’язок з Кустовою зник, але згодом виявилося, що її в квартирі не було.

16 червня вона повідомила, що перебуває в безпеці разом з дворічною донькою, і розповіла, що сталося.

За її словами, до будинку під’їхав чорний автобус, сім співробітників служби безпеки у цивільному одязі увірвалися до квартири, де Кустова мешкає з донькою. Силовики також прийшли на її роботу та до батьків.

“Цілими днями невідомі копались у моїх речах і перевіряли сусідів. На сьогоднішній день я не знаю, що саме було вилучено: існує думка, що все обладнання (були спроби (безуспішно) зламати пошту та профілі з моїх власних комп’ютерів), цінності, кошти. Квартира досі герметична. І навіть адвокат не має до неї доступу, як і до моєї справи, тому що СК все ще “закінчує” її”, – зазначила Кустова.

Вона сказала, що за кілька днів “втратила сім’ю, життя, дім, стабільну роботу”.

“Виявилося, що кілька кримінальних статей – це не найгірше, що мене чекало. У мене вилучили не просто всі речі, а життя на батьківщині”, – сказала телеведуча.

Кустова – одна з багатьох білорусів, яким довелося покинути країну з серпня минулого року після того, як десятки тисяч демонстрантів протестували по всій країні, вимагаючи відставки Лукашенка і проведення нових президентських виборів.

Валерина Кустова є авторкою програми "Лабіринти" на каналі Белсат

Як повідомляв ІМІ, на початку червня Білорусь покинув шоумен і телеведучий Денис Дудинський разом із дружиною Катериною Раєцькою.

Liked the article?
Help us be even more cool!