ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі заблокували дзеркало сайту телеканалу "Белсат"

07.05.2021, 15:03
Фото – picture-alliance / chromorange / C. Ohde / DW
Фото – picture-alliance / chromorange / C. Ohde / DW

Міністерство інформації Білорусі заблокувало доступ до дзеркала сайту телеканалу “Белсат” – blstv.eu, повідомляє mediakritika.by.

Сайт був дзеркалом основної сторінки каналу belsat.eu, заблокованого в Білорусі раніше. 

Телеканал обіцяє глядачам і читачам, що найближчим часом вони зможуть знову зайти на сторінку.

Як повідомляв ІМІ, 21 квітня парламент Білорусі ухвалив низку поправок до законодавства, які суттєво обмежують роботу засобів масової інформації.

Згідно з поправками, до інтернет-ЗМІ виставлятиметься вимога використовувати адресу вебсайту, що збігається з назвою організації; міністерство інформації зможе заблокувати роботу ЗМІ або інтернет-ресурсу без постанови суду; новинним організаціям і вебсайтам буде заборонено публікувати результати опитувань щодо політичних, соціальних або виборчих питань, якщо ці опитування проводилися без державної акредитації.

18 лютого суд Фрунзенського району Мінська засудив журналісток телеканалу "Белсат" Катерину Андрєєву та Дарину Чульцеву до двох років колонії загального режиму.

Журналістки були затримані 15 листопада 2020 року в Мінську у квартирі на 14-му поверсі будинку на "площі Змін". З цієї квартири вони вели стрім про протистояння силовиків і захисників народного меморіалу загиблому мінчанину Роману Бондаренку.

20 листопада 2020 року Андрєєвій висунули звинувачення за статтею ч. 1 ст. 342 КК ("Організація та підготування дій, що грубо порушують громадський порядок").

18 лютого українські медійниці висловили свою підтримку засудженим журналісткам "Белсату".

У серпні 2020 року влада Білорусі заблокувала доступ до сайту Радіо Свобода і ще понад 40 видань на території країни. У списку заблокованих – Белсат, Єврорадіо, "Медіазона", білоруський підрозділ російського спортивного сайту Sports.ru "Трибуна" та інші видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!