ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Режим Лукашенка засудив журналісток "Белсату" до двох років за стрім

18.02.2021, 10:10
Фото – Белсат
Фото – Белсат

У Мінську двох журналісток телеканалу “Белсат” Катерину Андрєєву та Дарину Чульцеву засудили до двох років колонії загального режиму.

Таке рішення 18 лютого ухвалив суд Фрунзенського району Мінська, повідомляє “Белсат”.

Як пише видання, суддя Наталія Бугук підтримала прокурора, який просив два роки ув'язнення в колонії загального режиму.

Катерину Андрєєву і Дарину Чульцеву звинуватили в тому, що вони нібито брали активну участь і навіть керували “груповими діями, що грубо порушують громадський порядок” і спричинили порушення роботи громадського транспорту. Слідство стверджувало, що стрім журналісток із протестної акції 15 листопада 2020 року нібито призвів до припинення руху 13 автобусних маршрутів, трьох тролейбусних і трьох трамваїв. Хоча, пише видання, більшість із цих маршрутів узагалі не мають стосунку до площі Змін, де їх затримали.

Крім того, журналістки в повному обсязі відшкодували збиток, який висунув “Мінськтранс”.

Як повідомляв ІМІ, журналістки “Белсату” Катерина Андрєєва та Дарина Чульцева були затримані 15 листопада 2020 року в Мінську у квартирі на 14-му поверсі будинку на площі Змін. З цієї квартири журналістки вели стрім про протистояння силовиків і захисників народного меморіалу загиблому мінчанину Роману Бондаренку.

20 листопада 2020 року Андрєєвій висунули звинувачення за статтею ч. 1 ст. 342 КК (“Організація та підготування дій, що грубо порушують громадський порядок”).

Катерині Андрєєвій та операторці Дарині Чульцевій загрожує до трьох років ув’язнення за звинуваченням в організації та підготовці дій, що грубо порушують громадський порядок.

9 лютого в Мінську розпочався судовий процес над журналістками каналу “Белсат” Катериною Андрєєвою та Дариною Чульцевою, яких звинувачують за ч. 1 ст. 342 Кримінального кодексу (“Організація і підготування дій, що грубо порушують громадський порядок”).

Liked the article?
Help us be even more cool!