ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі на арештованого журналіста Радіо Свобода відкрили кримінальну справу

23.12.2021, 12:32
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Журналіста білоруської служби Радіо Свобода Андрія Кузнечика не випустили із СІЗО на Окрестіна майже через місяць після його арешту. Його родичам повідомили, що проти нього відкрили кримінальне провадження, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Водночас їм не повідомляють, за якою статтею відкрито кримінальне провадження. Рідним також повідомили, що Андрія Кузнечика планують перевести до Мінського слідчого ізолятора №1 на вулиці Валадарського.

Андрія Кузнечика затримали 25 листопада, наступного дня засудили до 10 діб, але 5 грудня не відпустили, ув’язнивши ще на 10 діб. Проте 15 грудня його не випустили й знову засудили до 10 діб.

Як повідомляв ІМІ, 25 листопада в Мінську силовики затримали Андрія Кузнечика під час велосипедної прогулянки. У нього вдома провели обшук, забрали всю техніку і телефон, мобільний телефон і планшет дружини, а також гроші.

26 листопада суд у Мінську заарештував на 10 діб фрілансера білоруської служби Радіо Свобода Андрія Кузнечика за звинуваченням у “дрібному хуліганстві”.

3 грудня Центральний районний суд Мінська визнав “екстремістськими матеріалами” інформаційну продукцію телеграм-каналу “Радіо Свобода – Білорусь”, його аналоги в соціальних мережах та на відеохостингу YouTube.

6 грудня рідні фрілансера білоруської служби Радіо Свобода Андрія Кузнечика повідомили, що його не звільнили після адміністративного арешту, що тривав 10 днів.

14 грудня в Білорусі фрілансера-консультанта Радіо Свобода та адміністратора опозиційного телеграм-каналу “РБ головного мозку” Ігоря Лосика засудили до 15 років колонії посиленого режиму. 

Президент Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода (RFE/RL) Джеймі Флай закликав владу Білорусі негайно звільнити Андрія Кузнечика.

Liked the article?
Help us be even more cool!