ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЦПД: Окупанти поширюють фейк про "зараження води" на Херсонщині

Окупаційний голова частини Херсонської області Володимир Сальдо в коментарях російським пропагандистським ресурсам поширює фейк про те, що українська влада готується застосувати хімічну та бактеріологічну зброю, щоб за її допомогою заразити водойми Херсонської області.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

На відео, яке, зокрема, поширює пропагандистський ресурс РИА Новости, Сальдо говорить:

“Полонені українські військові повідомляють, що київська влада готується застосувати хімічну та бактеріологічну зброю, заразивши за її допомогою водойми Херсонської області”.

У ЦПД зазначають, що подібними заявами колаборанти на окупованих територіях намагаються дискредитувати українську владу в очах місцевих жителів.

“Також звинувачення України у підготовці до застосування заборонених видів зброї росіяни часто використовують для відвернення уваги від власних злочинів або як інформаційне прикриття для підготовки провокацій”, – зазначили в ЦПД.

Там наголосили, що заяви про можливе застосування хімічної або біологічної зброї мають на меті спричинити паніку серед людей. 

“Представляючи Росію в образі “рятівниці”, ru-пропаганда прагне посилити вплив кремлівської влади на окупованих територіях. Росіяни вже не вперше запускають дезінформацію про забруднення води на Херсонщині, яке буцімто спричинило спалах невідомої інфекції. Подібні заяви спростовували, зокрема, представники місцевої влади”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, раніше російська пропаганда поширила у Facebook інформацію про нібито побиття в Івано-Франківську чоловіка, який став “мовним інспектором”, що спростувала поліція.

Liked the article?
Help us be even more cool!