ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЦПД: У Facebook поширився фейк про побиття "мовного інспектора", якого ще не існує

У соціальній мережі Facebook поширюється повідомлення про нібито побиття в Івано-Франківську чоловіка, який став “мовним інспектором”, повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД). 

На запит центру в Головному управлінні Національної поліції в Івано-Франківській області повідомили, що останнім часом у місті не було жодних повідомлень щодо будь-яких злочинів, скоєних на мовному ґрунті.

“Подібні фейки активно поширює російська пропаганда задля створення ілюзії розколу в українському суспільстві навколо мовного питання”, – зазначили в ЦПД.

Там зауважили, що ініціатива про “мовних інспекторів” не працює, вона лише була озвучена на рівні ідеї, чим скористалася роспропаганда.

У своєму повідомленні ЦПД подає скриншоти зі сторінки під іменем “Вера Боклаг”. Це закрита сторінка, тож перевірити правдивість допису складно.

Передісторія

10 вересня Руслан Марцінків повідомив, що в Івано-Франківську планують запровадити нову громадську ініціативу – мовних інспекторів.

Також Руслан Марцінків нагадав, що в місті вже діє програма українізації пам’яті Ірини Фаріон. Він закликав містян долучатися до мовних курсів.

2 серпня 2024 року Івано-Франківська міська рада затвердила програму українізації пам’яті Ірини Фаріон.

19 вересня 2024 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що в Івано-Франківську вже 74 людини подали заявки на те, щоб стати мовними інспекторами в місті. 

Liked the article?
Help us be even more cool!