ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Триває збір коштів на підтримку української журналістки, з якою судиться режисер антиукраїнського фільму

25.04.2018, 12:48
Фото - tyzhden.ua

Об’єднання Українців Франції збирає кошти для української журналістки та перекладачки Анни Чесановської, з якою судиться французький режисер, автор антиукраїнського фільму “Україна: маски революції” Поль Морейра. Про це ІМІ повідомила власна кореспондентка журналу “Український тиждень” у Франції Алла Лазарева, членкиня правління ІМІ.

“Справа Анни Чесановської - це ілюстрація того, що війна проти України здійснюється не лише збройно, але й інформаційно. Сам фільм “Україна: маски революції” є зразком фейкової документалістики, де упередженість автора підміняє собою об’єктивну реальність. Війна, на жаль, - це завжди витрати, яких хотілося б уникнути. Але якщо не захищатися від агресора, зокрема й у правничій площині, його не перемогти. Та держава, яка не дбає про свій інформаційний захист, стає жертвою маніпуляцій ворога, який зазіхає не лише на території, але й на колективну свідомість опонента”, - зазначила Алла Лазарева.

Гроші можна переказати в євро на рахунок Об’єднання Українців Франції, або переказати гривні мамі Ані, яка живе в Києві.

UNION DES UKRAINIENS DE FRANCE

LA BANQUE POSTALE

Centre Financier

75900 PARIS CEDEX 15

CCP : 1895344M020

IBAN : FR 702004 1000 0118 9534 4M02 039

BIC : PSSTFRPPPAR

Par chèque : UNION DES UKRAINIENS DE FRANCE

186, blvd Saint Germain

75006 PARIS

Чесановська Наталія Анатоліївна: 5167 9856 6008 1803 (Приват Банк).

Як повідомляв ІМІ, 29 червня 2017 року паризький суд зобов’язав українську перекладачку та журналістку Анну Чесановську сплатити штраф у розмірі 7 тис. євро через критику на адресу режисера Пола Морейри, автора фільму “Україна, маски революції”. Згодом Чесановська оскаржила відповідне рішення в апеляційному суді.

4 квітня 2018 року Паризький апеляційний суд залишив у силі вердикт у справі Анни Чесановської, яка критикувала режисера, автора фільму “Україна: маски революції” Пола Морейру. Чесановська планує оскаржити рішення в Касаційному суді.

Після перегляду фільму Чесановська написала колонку на сайті часопису Libération, у якій розповіла, що її переклад було скорочено в “маніпулятивний спосіб”. За її словами, це спотворило висловлені думки. Водночас Морейра заперечив маніпуляцію, звернувшись до суду проти перекладачки.

Поль Морейра у фільмі “Україна: маски революції” висловив думку, ніби події на сході України викликані “забороною російської мови”. У цьому доробку він відстоює версію, згідно з якою Майдан був здійснений крайніми правими угрупуваннями, а 2 травня 2014 року в Одесі прихильники Майдану свідомо спалили живими своїх опонентів. У новому документальному фільмі, присвяченому російській пропаганді, Морейра знов епізодично повернувся до української теми, – заради того, щоб згадати “фашистів на Майдані”.

Фільм Морейри “Україна: маски революції” вийшов на французькі екрани в лютому 2016 року, а вже в травні Союз журналістів Росії нагородив цю стрічку премією імені Олеся Бузини.

Liked the article?
Help us be even more cool!