ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Троє членів знімальної групи фільму "Іржа" подали до суду на Болдвіна та продюсерів

01.03.2023, 16:24
Фото – cnbc.com
Фото – cnbc.com

Троє членів знімальної групи фільму “Іржа” (Rust) подали до суду на актора Алека Болдвіна та продюсерів кінострічки після загибелі операторки українського походження Галини Гатчинс. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Hill.

Так, троє членів знімальної групи Росс Аддієго, Різ Прайс та Доран Кертін подали цивільний позов проти Болдвіна та компаній Rust Movie Productions, LLC і El Dorado Pictures, звинувачуючи їх у недбалості та заподіянні емоційного стресу.

Відповідно до заяви, наданої їхнім адвокатом та юридичною фірмою Vigil, члени знімальної групи були на “лінії вогню” Болдвіна, коли він застрелив Гатчинс на зйомках фільму в Нью-Мексико в 2021 році.

У позові наголошується, що продюсери найняли людей, на яких раніше надходили скарги з техніки безпеки. Крім цього, за їхніми словами, до складу команди взяли відповідальну за зброю Ганну Гутьєррес-Рід попри відсутність у неї досвіду.

У заяві йдеться, що численні скарги від знімальної групи “були проігноровані, а акторам і команді дозволялося поводитися зі зброєю без належного навчання”.

Після інциденту, як сказано в позові, відповідачі “не пропонували жодних діагностичних послуг або будь-яких значущих послуг з емоційного чи психічного здоров’я позивачам”.

“Незважаючи на це, позивачі незалежно шукали підтримки у вирішенні своїх травм, які охоплюють – але не обмежуються цим – безсоння, тривогу, депресію та симптоми посттравматичного стресового розладу”, – йдеться в позові.

Як повідомляв ІМІ, 31 січня прокурорка Першого судового округу Нью-Мексико Мері Кармак-Алтвіс висунула звинувачення проти Алека Болдвіна та фахівчині зі зброї Ганни Гутьєррез Рід у ненавмисному вбивстві Гатчинс. За найсерйознішим з цих звинувачень передбачається ув’язнення до п’яти років.

Проте в лютому прокурори пом'якшили висунуті американському актору Алеку Болдвіну звинувачення в ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс, скоротивши термін можливого ув’язнення до 18 місяців.

21 жовтня 2021 року Алек Болдвін під час знімання вестерна “Раст”, випадково застрелив операторку з України Галину Гатчинс та поранив режисера фільму Джоела Соузу. Інцидент стався під час сцени, в якій Болдвін стріляв холостими патронами. Зброя використовувалася на майданчику як предмет реквізиту. Також був поранений режисер Джоель Соуза.

Слідство зосередилося на фахівчині зі зброї та помічникові режисера, який дав Алеку Болдвіну пістолет. Поліція вилучила на знімальному майданчику, де загинула Гатчинс, сотні патронів.

Відповідальний за освітлення на зніманні фільму “Іржа” Серж Светной подав до суду на Алека Болдвіна, який випадково застрелив Галину Гатчинс, та інших членів команди.

У першому інтерв'ю після трагедії телеканалу ABC Алек Болдвін виклав свою версію загибелі Галини Гатчинс. Він заявив, що не натискав на курок.

Згодом Алек Болдвін досяг мирової угоди із сім'єю Галини Гатчинс.

Liked the article?
Help us be even more cool!