ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал "Україна" закриває програму "Велика деолігархізація", бо "зникає предмет розгляду"

06.09.2021, 13:10
Фото – kanalukraina.tv
Фото – kanalukraina.tv

Телеканал “Україна” повідомив про закриття першого сезону інформаційно-аналітичної програми “Велика деолігархізація”.

Про це повідомляється на сайті каналу.

Останню серію програми показали 6 вересня о 00:10.

“Ми змушені констатувати: якщо законопроєкт 5599 неконституційний, то й деолігархізація в Україні виглядає завершеною, а раз так – у програми “Велика деолігархізація” зникає предмет розгляду”, – повідомили на каналі. 

Як повідомляв ІМІ, 3 вересня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, у якому наголошує на невідповідності Конституції України законопроєкту №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”. 

За словами Денісової, ухвалення законопроєкту призведе до порушень прав і свобод людини. Документ наділяє президента і РНБО непередбаченими Конституцією України повноваженнями, обмежує права людини залежно від майнового стану, опосередковано вводить цензуру в ЗМІ тощо.

Омбудсмен заявила, що в разі його ухвалення звернеться до Конституційного Суду.

17 липня колишня прессекретарка Президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель стала колумністкою програми “Велика деолігархізація”, яка виходить на телеканалах “Україна 24” та “Україна”, що належать українському олігархові Рінату Ахметову.

11 травня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що в Україні на сьогодні 13 осіб можна зарахувати до категорії олігархів.

1 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

2 червня Президент України Володимир Зеленський вніс цей законопроєкт до Верховної Ради як невідкладний.

20 травня Зеленський анонсував появу законопроєкту про деолігархізацію, який, зокрема, послабить вплив олігархів на медіа

27 травня редакція ZN.UA ознайомилася з текстом проєкту закону “Про олігархів” (підготувала робоча група в Мін'юсті) та проаналізувала його основні положення. Видання заявило, що законопроєкт “Про олігархів” ризикує стати законом про медіарейдерство.

В Офісі президента сказали, що опублікований редакцією ZN.UA зміст законопроєкту про олігархів не відповідає тексту, який підготували в ОП. 

Виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк вважає, що законопроєкт “Про олігархів”, який оприлюднило видання ZN.UA, закладає підвалини великого переділу медіаринку і його заходу в тінь.

Liked the article?
Help us be even more cool!