ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський пообіцяв наступного тижня законопроєкт про деолігархізацію, який послабить вплив олігархів на медіа

20.05.2021, 12:58
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що наступного тижня з’явиться законопроєкт про деолігархізацію, який, зокрема, послабить вплив олігархів на медіа. Про це він сказав на пресконференції 20 травня.

За його словами, в Україні з’явиться спеціальний реєстр олігархів.

“Думаю, цей законопроєкт з’явиться наступного тижня. Впливу на мас-медіа, політику, посадовців не буде. Але якщо буде, то ці люди з’являться в спеціальному реєстрі. Тоді цей бізнес втратить частину активів за кордоном, ціна цих активів буде зменшена не завдяки санкціям України, а завдяки появі в законі поняття “олігарх”, – сказав Зеленський.

Водночас президент відмовився назвати поіменно 13 олігархів, які Рада нацбезпеки та оборони зарахувала до цієї категорії.

Як повідомляв ІМІ, 11 травня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що в Україні на сьогодні 13 осіб можна зарахувати до категорії олігархів

14 травня Президент України Володимир Зеленський у колонці журналу "Фокус" написав, що в Україні зменшилася кількість олігархів, оскільки з цього списку вибув народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук. 

13 травня Печерський райсуд Києва постановив узяти народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня.

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Liked the article?
Help us be even more cool!