ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал "Рада" не надав інформації на запит "Детектора медіа"

18.01.2022, 13:33

Державне підприємство “Парламентський телеканал “Рада” не надало інформації на офіційний запит “Детектор медіа” щодо редакційної ради каналу, результатів творчих конкурсів тощо. 

Про це повідомляється на сайті видання.

Як пише видання, після виходу проморолика з ведучими, які анонсувалися як нові обличчя “Ради”, “Детектор медіа” в середині грудня звернувся із запитаннями до директора каналу Вадима Перенчука.

Він попросив поставити ці запитання у форматі офіційного запиту. Видання запитувало: назву продакшна або продакшнів, які вже створюють контент для каналу “Рада”; хто їхні засновники; результати творчих конкурсів; склад редакційної ради, хто і як обирає її членів. Чи входитимуть до цієї ради журналісти та редактори, які беруть участь у виробництві контенту для каналу “Рада” на аутсорсі.

Також видання запитувало, за яких обставин був знятий ролик за участю ведучих каналу у Верховній Раді, про який телеканал згодом повідомив, що не має до нього стосунку.

У відповіді за підписом Вадима Паренчука від 17 січня інформації за запитом немає. Видання звернулося до юристів ІМІ з проханням надати правову оцінку виконанню запиту журналістів.

Як повідомляв ІМІ, державне підприємство “Парламентський телеканал “Рада” не надало відповіді на інформаційний запит ІМІ щодо використання бюджетних коштів на штатних та залучених журналістів, а також щодо керівництва каналу.

15 грудня 2021 року державний парламентський канал “Рада” оновив свій формат. Студії каналу облаштували в будівлях Верховної Ради та Кабінету Міністрів.

Продюсер Олексій Семенов підтвердив свою участь в оновленні телеканалу “Рада”.

У проморолику в ролі нових ведучих “Ради” були представлені політтехнолог Володимир Петров, блогер Сергій Іванов, а також низка колишніх журналістів з “112 Україна”, NewsOne і ZIK.

Пізніше телеканал “Рада” заявив, що не має жодного стосунку до промовідео з новими ведучими.

У Верховній Раді на вимогу віцеспікерки парламенту Олени Кондратюк відбулася нарада, на якій обговорили ситуацію з каналом “Рада”. Учасники наради дійшли згоди, що політтехнолога Володимира Петрова не має бути в ефірі парламентського телеканалу. Проте невдовзі відсторонений Петров повернувся в ефір каналу в статусі експерта.

Володимир Петров – український політтехнолог, медійний консультант, засновник продакшну “Люмпени”, власник і телеведучий каналу “Ісландія”.

Liked the article?
Help us be even more cool!