ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Результати наради: політтехнолог Петров не має бути ведучим на каналі "Рада"

17.12.2021, 12:43
Фото – скріншот з відео
Фото – скріншот з відео

У Верховній Раді 17 грудня на вимогу віцеспікерки парламенту Олени Кондратюк відбулася нарада, на якій обговорили ситуацію з каналом “Рада”. Учасники наради дійшли згоди, що політтехнолога Володимира Петрова не має бути в ефірі парламентського телеканалу. Це питання ще розгляне сьогодні редакційна рада каналу й ухвалить відповідне рішення. 

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на джерела в парламенті. 

На зустрічі були присутні голова парламенту Руслан Стефанчук, перший віцеспікер Олександр Корнієнко, представники фракцій Ірина Геращенко (“Європейська солідарність”), Ярослав Железняк (“Голос”), Давид Арахамія, Андрій Мотовиловець, Данило Гетманцев (“Слуга народу”), голови профільних комітетів Микита Потураєв і Нестор Шуфрич. Також представник Рахункової палати, директор каналу “Рада” Вадим Перенчук.

За інформацією джерел видання, обурення спричинила критика Володимира Петрова на адресу колишньої канцлерки Німеччини Ангели Меркель 15 грудня, до якої він перейшов після сюжету про татуювання свиней. Також 16 грудня у своїй програмі Петров озвучував компромат на телеведучого Дмитра Гордона.

Крім того, необхідно найближчим часом внести зміни до статуту ДП “Рада” та до постанови про висвітлення роботи парламенту. За словами деяких учасників, ці зміни мали бути внесені до перезапуску каналу.

Ще одна зустріч відбудеться наступного тижня, на ній мають презентувати концепцію оновленої “Ради”.

Нагадаємо, 15 грудня 2021 року державний парламентський канал “Рада” оновив свій формат. Наразі він працює у форматі телемарафону з увімкненнями для коментарів та гостями прямоефірних студій. Також щогодини виходить випуск новин. На каналі зазначають, що це тестове мовлення, а повноцінне має розпочатися 18 січня 2022 року.

Продюсер Олексій Семенов підтвердив свою участь в оновленні парламентського телеканалу “Рада”.

У проморолику в ролі нових ведучих “Ради” були представлені політтехнолог Володимир Петров, блогер Сергій Іванов та низка колишніх працівників українських телеканалів.

Пізніше телеканал “Рада” заявив, що не має жодного стосунку до промовідео з новими ведучими, які з 15 грудня розпочали роботу в етері оновленого мовника.

Видання нагадує, що Володимир Петров – український політтехнолог, медійний консультант, засновник продакшну “Люмпени”, власник і телеведучий каналу “Ісландія”.

У 2000-х він став відомим інтернет-спільноті як керівник інтернет-кампанії політика Арсенія Яценюка та адміністратор його блогу. Зокрема, резонанс отримала історія про те, як під логіном кандидата в президенти Петров лишив коментар “И вообщем подхожу я к твоей маме и с*у ей в рот”. 

У 2007 році Петров керував телеканалом КРТ, що належав регіоналу Геннадію Васильєву. 

Також, за твердженням народного депутата Сергія Терьохіна, саме через блог Петрова відбулося вкидання в медіа інформації про педофілічний скандал в “Артеку”.

У 2009 році Петров організував так зване об’єднання “Журналісти проти депутатів”, за допомогою якого поширював компромат на політиків. Також Петров був автором порнографічної карикатури на Яценюка і Юлію Тимошенко, через яку відкликали наклад журналу “Фокус”.

У 2010 році Володимир Петров протестував проти журналістського руху “Стоп цензурі!”, а у 2013-му був фігурантом провокації з БТР із зображенням моркви на мітингу опозиції. Під час цього мітингу Вадим Тітушко напав на Ольгу Сніцарчук та Влада Соделя

У 2018 році Петров був підозрюваним у справі Tinder-скандалу за участю заступника Департаменту захисту економіки Національної поліції України Олександра Варченка та студентки Наталії Бурейко. Петрову висунули підозру за ст. 383 (свідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину), ст. 162 (порушення недоторканності житла), ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) і ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) ККУ.

У 2019 році Володимир Петров висував свою кандидатуру на президентських та парламентських виборах.

Liked the article?
Help us be even more cool!