ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал "Прямий" повідомив, що суд дозволив провести в них обшук

30.11.2020, 16:28
Фото – YouTube
Фото – YouTube

Телеканал “Прямий” з посиланням на власні джерела повідомляє, що Печерський районний суд дозволив проведення обшуків на каналі. Про це йдеться на сайті телеканалу 30 листопада.

Також, за інформацією “Прямого”, кримінальне провадження щодо купівлі-продажу каналу продовжили ще на рік.

Канал зазначає, що "такі дії суду і правоохоронних органів в особі Державного бюро розслідувань колектив “Прямого” розцінює як спробу вплинути на роботу телеканалу та тиск на свободу слова".

Як повідомляв ІМІ, 7 листопада 2019 року “Прямий” заявив про обшуки у власника телеканалу Володимира Макеєнка.

У Державному бюро розслідувань відповіли, що обшуки в Макеєнка відбуваються в межах кримінального провадження щодо купівлі-продажу каналу.

ДБР проводить розслідування в кримінальному провадженні щодо можливого зловживання колишнього Президента України Петра Порошенка під час купівлі-продажу телеканалу. Кримінальне провадження порушено за заявою ексзаступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова.

3 березня 2020 року Прямий телеканал отримав ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 18 лютого, відповідно до якої канал зобов'язаний до 18 березня надати слідчим Державного бюро розслідувань тимчасовий доступ до речей та документів (з можливістю їхнього вилучення).

9 липня 2020 року телеканал “Прямий” заявив про тиск чинної влади через Державне бюро розслідувань з метою закриття каналу. 

Головний слідчий ДБР Олег Корецький, який вів справу щодо можливого ухилення та подальшої легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, під час правочину з купівлі-продажу ТОВ “Телеканал “Прямий” заявив, що на слідчих Держбюро вже понад три місяці чиниться тиск і ДБР поставлено завдання оформити телеканал “Прямий” як речовий доказ та потім заарештувати.

21 липня 2020 року телеканал “Прямий” у відкритому листі закликав українців відреагувати на тиск і атаки на телеканал з боку Державного бюро розслідувань та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

2 вересня 2020 року Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова ухвалив звернення до Державного бюро розслідувань із закликом дотримання всіх прав журналістів та неможливості припинення мовлення телеканалу “Прямий” під час слідчих дій навколо нього.

Liked the article?
Help us be even more cool!