ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прямий канал заявив про тиск і атаки з боку Нацради та ДБР

22.07.2020, 10:44
Фото – YouTube
Фото – YouTube

Прямий канал 21 липня у відкритому листі закликав українців відреагувати на тиск і атаки на телеканал з боку Державного бюро розслідувань та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, повідомляє "Детектор медіа".

"Просимо надати оцінку вищезазначеному та здійснити заходи реагування на відвертий тиск та політично вмотивоване переслідування мовника, зокрема закликати Державне бюро розслідувань та Національну раду з питань телебачення і радіомовлення припинити незаконні дії, спрямовані на обмеження поширенню в українському інформаційному просторі об'єктивної інформації", – йдеться в листі.

На Прямому каналі кажуть, що понад рік перебувають "під тотальним тиском влади". Зокрема, редакція каналу нагадала про заяву керівника слідчої групи ДБР Олега Корецького, який розповів про тиск у "справі Прямого каналу". За його словами, перший заступник директора ДБР Олександр Бабіков поставив завдання арештувати телеканал, визнавши його попередньо речовим доказом. У редакції також зазначили, що Нацрада з грудня 2019 року не розглянула заяву про переоформлення ліцензії каналу, натомість протягом першого півріччя призначила три перевірки.

"Станом на сьогодні, враховуючи дії Державного бюро розслідувань, які здійснюються з літа минулого року, та дії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення протягом січня-червня 2020 року, на наш погляд, йде детально спланована атака на телеканал "Прямий", метою якої є закриття цього телеканалу", – сказали на каналі.

Liked the article?
Help us be even more cool!