ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прямий канал заявив про тиск з боку ДБР та просить реакції Комітету свободи слова

09.07.2020, 16:01
Фото – YouTube
Фото – YouTube

Телеканал “Прямий” заявив про тиск чинної влади через Державне бюро розслідувань і у зв'язку з цим проводить протягом 9 липня телемарафон “Руки геть від “Прямого!”. Про це повідомляється на сайті телеканалу.

“Чинна влада руками ДБР розпочала нову атаку на телеканал “Прямий” з метою закриття каналу. Вочевидь, телеканал заговорив занадто голосно і занадто прямо. Мовник переживає сильний тиск з боку влади, і це можна сміливо розцінювати як тиск на свободу слова в Україні. Ось чому зараз гостро як ніколи журналісти, ведучі та працівники каналу відчувають, що “Прямий” беруть в інформаційне кільце, – йдеться в спільній заяві телеведучих. – Ті, кому ми заважаємо, приходьте, будь ласка, до нашої студії і в прямому ефірі прямо це і скажіть!” 

Провести марафон канал вирішив після заяви головного слідчого Державного бюро розслідувань Олега Корецького, який вів справу щодо можливого ухилення та подальшої легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, під час правочину з купівлі-продажу ТОВ “Телеканал “Прямий”. Напередодні він розповів, що на слідчих Держбюро вже понад три місяці чиниться тиск.

Як повідомила “Детектору медіа” керівниця каналу Світлана Орловська, “Прямий” звернувся з листом до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова, у якому попросив відреагувати на інформацію про тиск на канал з боку Державного бюро розслідувань. 

“Учора (8 липня. – Ред.) слідчий Державного бюро розслідувань Олег Корецький зробив публічну заяву, що в ДБР поставлено завдання оформити телеканал “Прямий” як речовий доказ і потім заарештувати. Звичайно, що це просто шокуюча інформація, тому сьогодні ми вирішили провести цей марафон. Це лише початок нашої реакції як телеканалу, як засобу масової інформації. Ми також чекаємо реакції від усіх засобів масової інформації, від парламентського Комітету з питань свободи слова. <…> Безумовно ми підемо на комітет і будемо говорити. Ми хочемо реакції від законодавчого органу”, – сказала вона.

Орловська додала, що канал звертатиметься із запитами й до міжнародних організацій.

На запитання, чи планує Прямий канал скаржитися правоохоронцям щодо цієї ситуації, вона відповіла: “Поки що працюємо. Поки не можу сказати, чи будемо подавати заяви в правоохоронні органи”.

Як повідомляв ІМІ, 7 листопада 2019 року телеканал “Прямий” повідомив про обшуки у власника телеканалу Володимира Макеєнка.

У Державному бюро розслідувань відповіли, що обшуки в Макеєнка відбуваються в межах кримінального провадження щодо купівлі-продажу каналу.

ДБР проводить розслідування в кримінальному провадженні щодо можливого зловживання колишнього Президента України Петра Порошенка під час купівлі-продажу телеканалу. Кримінальне провадження порушено за заявою ексзаступника глави Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова.

3 березня 2020 року Прямий телеканал отримав ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 18 лютого, відповідно до якої канал зобов'язаний до 18 березня надати слідчим Державного бюро розслідувань тимчасовий доступ до речей та документів (з можливістю їхнього вилучення).

Liked the article?
Help us be even more cool!