ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зобов'язав "Прямий" надати ДБР доступ до речей та документів

05.03.2020, 16:21
Фото – YouTube
Фото – YouTube

Телеканал "Прямий" повідомляє, що 3 березня отримав ухвалу Печерського районного суду м. Києва, відповідно до якої канал зобов'язаний до 18 березня надати слідчим Державного бюро розслідувань тимчасовий доступ до речей та документів (з можливістю їхнього вилучення). Про це повідомляється на сайті телеканалу.

Так, ухвалою суду від 18 лютого канал має надати слідчим ДБР статут, свідоцтва та патенти об'єктів інтелектуальної власності, реєстр рухомого і нерухомого майна, а також фінансову звітність.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про проведення обшуку, йдеться в ухвалі суду.

Телеканал заявляє, що вважає таку ухвалу суду незаконною та необґрунтованою і такою, що "постановлена незаконним складом суду", адже належним судом для розгляду цього клопотання є Шевченківський районний суд міста Києва. ДБР перебуває поза межами територіальної юрисдикції Печерського районного суду міста Києва, звертає увагу канал.

Окрім того, зазначає "Прямий", розгляд клопотання ДБР у суді відбувався без участі представників каналу, що "є грубим порушенням вимог кримінального процесуального закону". А документи, доступ до яких хочуть отримати слідчі, перебувають у державних реєстрах, доступ до яких і так є в ДБР. 

"Саме тому телеканал такі дії ДБР і Печерського суду розглядає як спосіб тиску та намагання заблокувати діяльність незалежного засобу масової інформації, а тому буде оскаржувати цю ухвалу в судовому порядку", – зазначає канал.

Водночас телеканал наголошує, що навіть попри те, що такі дії вважає незаконними, має намір надати слідчим тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю їхнього вилучення.

Як повідомляв ІМІ, 7 листопада 2019 року телеканал "Прямий" повідомив про обшуки у власника телеканалу Володимира Макеєнка.

У Державному бюро розслідувань відповіли, що обшуки у Макеєнка відбуваються в межах кримінального провадження щодо купівлі-продажу каналу.

ДБР проводить розслідування в кримінальному провадженні щодо можливого зловживання колишнього Президента України Петра Порошенка під час купівлі-продажу телеканалу. Кримінальне провадження порушено за заявою ексзаступника глави Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова.

Liked the article?
Help us be even more cool!