ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Таліби вбили афганського співака, який їх критикував

30.08.2021, 14:36
Фото – english.mathrubhumi.com
Фото – english.mathrubhumi.com

Бойовики руху “Талібан” убили відомого в Афганістані співака і музиканта Фавада Андараба. 

Про це повідомляє видання Times Now з посиланням на сина музиканта, інформує Радіо Свобода.

За даними видання, таліби прийшли додому до співака в афганській провінції Баглан 28 серпня. Андараба вивели з дому і розстріляли. Співак помер на місці. 

У своїх піснях Андараб неодноразово засуджував угруповання “Талібан” і підтримував тих, хто бореться з бойовиками.

Смерть музиканта підтвердив колишній міністр внутрішніх справ Афганістану Масуд Андарабі.

Як повідомляв ІМІ, в Афганістані буде заборонено музику в громадських місцях, заявив імовірний майбутній міністр культури в уряді талібів Забіхулла Муджахід.

Раніше Муджахід попередив афганських жінок, що для них поки буде безпечніше залишатися вдома. За його словами, пильність слід зберігати доти, доки правильно поводитися з жінками не навчать рядових членів “Талібану”. Хоча у своїх перших заявах після приходу до влади таліби запевняли, що поважатимуть права жінок та свободу ЗМІ, а також не вдаватимуться до помсти в захопленому Афганістані.

24 серпня міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” заявила, що рух “Талібан”, який захопив владу в Афганістані, неофіційно встановлює суворі обмеження для ЗМІ, хоча публічно таліби пообіцяли захищати журналістів і поважати свободу преси.

25 серпня таліби побили в Кабулі репортера одного з найбільших телеканалів країни TOLOnews Зіара Яада та його оператора під час знімання репортажу.

Таліби провели обшуки щонайменше в чотирьох журналістів та працівників новинних агенцій.

Кілька урядових установ США, які працювали в Афганістані, видаляють зі своїх сайтів статті та фотографії, побоюючись помсти “Талібану” афганському мирному населенню через співпрацю з американцями. І вже через кілька днів ООН повідомила, що таліби розшукують афганців, які співпрацювали зі США і НАТО.

Екстремістське угруповання “Талібан” захопило владу в Афганістані. Президент країни 15 серпня 2021 року покинув Афганістан та погодився передати владу талібам. Того ж дня “Талібан”, який більшістю країн визнаний терористичним рухом, без бою зайняв Кабул. Відтепер таліби контролюють весь Афганістан. Бойовики заявили, що “війна в Афганістані закінчена”, і вже анонсували проголошення найближчим часом “Ісламського емірату Афганістан”.

Liked the article?
Help us be even more cool!