ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Урядові установи США видаляють інформацію про афганців заради їхньої безпеки

18.08.2021, 11:51
Фото: Sohaib Ghyasi, Unsplash
Фото: Sohaib Ghyasi, Unsplash

Кілька урядових установ США, які працювали в Афганістані, видаляють зі своїх сайтів статті та фотографії, побоюючись помсти “Талібану” афганському мирному населенню через співпрацю з американцями. Про це повідомило Associated Press, передає “Детектор медіа”.

Речник Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що відомство порадило персоналу шукати й видаляти в соціальних мережах та на сайтах контент, який ставить під загрозу цивільне населення Афганістану, оскільки безпека афганських контактів “надзвичайно важлива” для уряду.

“Політика Державного департаменту полягає у видаленні контенту лише у виняткових ситуаціях, як ця. Водночас працівники відділу дотримуються вимог щодо збереження записів”, – уточнив Прайс.

Кампанія з видалення, ймовірно, почалася наприкінці минулого тижня, коли стало зрозуміло, що таліби захопили владу в Афганістані. Інформацію вже видаляють Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерство сільського господарства. Агентство США з міжнародного розвитку уточнило, що почало видаляти контент 13 серпня.  

У США занепокоєнні тим, що “Талібан” або його прихильники шукатимуть та виявлятимуть афганців, які працювали з американцями чи просто користувалися їхніми послугами.

Напередодні компанія Facebook заявила, що заборонила рух “Талібан” і весь контент, який їх підтримує, на своїх платформах, оскільки вважає цю групу терористичною організацією. 

Екстремістське угруповання “Талібан” захопило владу в Афганістані. Президент країни 15 серпня 2021 року залишив Афганістан та погодився передати владу талібам. Того ж дня “Талібан”, який більшістю країн визнаний терористичним рухом, без бою зайняв Кабул. Відтепер таліби контролюють весь Афганістан. Бойовики заявили, що “війна в Афганістані закінчена”, і вже анонсували проголошення найближчим часом “Ісламського емірату Афганістан”.

Стрімкий наступ “Талібану” став можливим, зокрема, і через виведення американського контингенту з країни за наказом президента США Джо Байдена. У липні Байден заявив, що “Талібан” не зможе захопити весь Афганістан, адже “США залишають після себе добре озброєну і вишколену афганську армію”. Війська США перебували в Афганістані з 2001 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!