ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд засудив Крисіна до семи років позбавлення волі у справі про катування майданівців

23.09.2021, 13:31
Фото - Сергій Нужненко/LB.ua
Фото - Сергій Нужненко/LB.ua

Дарницький районний суд Києва засудив організатора тітушок Юрія Крисіна до семи років позбавлення волі у справі про катування майданівців, зокрема киянина Владислава Іваненка.

Відповідний вирок суд зачитав 23 вересня, повідомляє Бабель.

З урахуванням попереднього терміну загальний строк покарання становить вісім років. Крисін вийде з вʼязниці у 2026 році, оскільки час його затримання рахують з 2018 року.

Суд врахував ступінь тяжкості злочину, а також те, що Крисін був раніше судимим та має неповнолітніх дітей.

Позов потерпілого Іваненка суд задовольнив частково та постановив виплатити йому 500 тисяч гривень моральної компенсації.

Вирок набуде чинності на 30 день з моменту оголошення, якщо сторона обвинувачення не подасть апеляцію. Водночас адвокат Крисіна наголосив, що апеляція буде.

Юрій Крисін фігурує у двох справах. Перша - вбивство журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія у 2014 році. Друга - викрадення та катування майданівців у січні-лютому 2014 року. Матеріали цього кримінального провадження розглядалися у Дарницькому райсуді Києва майже три роки, аж поки 23 вересня 2021 року суд не оголосив вирок.

За даними слідства, у січні 2014 року біля станції метро “Петрівка” тітушки викрали відеооператора Владислава Іваненка, вивезли його в лісосмугу та катували, вимагаючи під відеозапис надати певну інформацію.

Як повідомляв ІМІ, 26 липня 2021 року Дарницький райсуд Києва звільнив Юрія Крисіна від кримінальної відповідальності за трьома статтями у справі про викрадення та катування активістів Майдану -  за ст. 296 (хуліганство вчинене групою осіб), ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів, демонстрацій) та ст. 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини вчинене з корисливих мотивів щодо двох чи більше осіб) Кримінального кодексу України.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна, обвинуваченого в причетності до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія, до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею “Хуліганство”. 

13 червня 2018 року Апеляційний суд міста Києва змінив вирок Юрію Крисіну, обвинуваченому в причетності до вбивства В’ячеслава Веремія, призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років.

Колегія суддів Верховного Вуду залишила чинним вирок Юрію Крисіну у вигляді позбавлення волі строком на п'ять років у справі про вбивство в лютому 2014 року журналіста В’ячеслава Веремія.

11 вересня 2019 року Юрія Крисіна за клопотанням прокуратури перевели до київського СІЗО СБУ.

Журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія було вбито в ніч із 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської в Києві. Спочатку його жорстоко побили тітушки, а потім він дістав смертельне вогнепальне поранення. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги. Одним із нападників, який бив битою Веремія, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін.

Liked the article?
Help us be even more cool!