ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд виправдав нападника на журналістів "Наших грошей з Денисом Бігусом"

16.03.2020, 17:00
Фото – bihus.info
Фото – bihus.info

16 березня Києво-Святошинський районний суд Київської області ухвалив виправдувальний вирок щодо зятя заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря Олега Поліщука, який у 2015 році напав на журналістів програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" та пограбував їх. Про це повідомляється на сайті "Бігус.Інфо".

Як повідомляє редакція, попри наявність відео нападу на журналістів суддя Владислав Лисенко виправдав зятя правоохоронця "у зв’язку з недоведенням, що в його діях є склад злочину". 

Як повідомляв ІМІ, 28 квітня 2015 року під час знімання сюжету про заступника міністра МВС Сергія Чеботаря біля його будинку в селі Лісники Київської області невідомі напали на знімальну групу проєкту "Наші гроші" – журналістку Надію Бурдей та оператора Максима Шелеста. Нападники побили оператора, розтрощили техніку та втекли з місця інциденту. 

Згодом журналісти телевізійної програми "Наші гроші" з’ясували, що на знімальну  групу проєкту напав зять заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря Олег Поліщук та його бізнес-партнер Сергій Гаврилко.

Слідчі Києво-Святошинського райвідділу міліції розпочали кримінальне провадження за фактами перешкоджання професійній діяльності журналістів та пограбування знімальної групи програми журналістських розслідувань "Наші гроші" (телеканал ZІK).

27 травня 2015 року прокуратура Києво-Святошинського району визнала потерпілими журналістів антикорупційного проєкту "Наші гроші".

Досудове розслідування цієї справи тривало два роки. У 2016 році слідчий Ірпінського відділу поліції Нацполіції Сергій Захарченко ухвалив постанову про закриття справи через відсутність складу злочину в діях зятя Чеботаря.  Але потерпілим, журналістам "Наших грошей", постанову про закриття поліція не надіслала. Пізніше з’ясувалося що слідчий Захарченко не закривав справи і нічого не підписував. Такі письмові пояснення він дав під час службового розслідування головного управління Національної поліції в Київській області. За фактом підроблення його підпису на постанові про закриття справи 30 січня 2017 року відкрито ще одне кримінальне провадження (№42017111200000043).

У лютому 2017 року справу щодо побиття журналістів передано до суду. В суді справу розглядали ще майже рік.

Але 7 лютого 2018 року журналістка програми антикорупційних розслідувань "Наші гроші" Надія Бурдей дізналася під час засідання Києво-Святошинського райсуду про закриття кримінального провадження на підставі копії постанови, яку слідчий Сергій Захарченко, згідно з матеріалами службового розслідування, не підписував. Отже, суд закрив справу на підставі копії постанови.

14 лютого 2018 року журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" подали до Києво-Святошинського суду апеляційну скаргу в справі щодо нападу і пограбування.

21 березня 2019 року колегія суддів Апеляційного суду Київської області скасувала ухвалу про закриття справи щодо побиття журналістів. Справу повернули до суду першої інстанції, а за рік Олег Поліщук отримав виправдувальний вирок. 

Liked the article?
Help us be even more cool!