ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під Києвом напали на журналістів "Наших грошей", які знімали сюжет про заступника Авакова

29.04.2015, 10:55

28 квітня у селі Лісники Київської області невідомі напали на знімальну групу програми журналістських розслідувань “Наші гроші” (телеканал ЗІК), повідомляє Радіо Свобода.

Журналіст Надія Бурдей і оператори Михайло Шелест і Рустам Рашидов готували сюжет про будівництво у лісі будинку, який може належати родині заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. На території земельної ділянки, де зводиться будинок, журналісти зафіксували машину Toyota з державними номерами АА5555АІ, яка належить дружині Сергія Чеботаря – Варварі.

До журналістів під'їхав автомобіль марки “Фольксваген” без номерних знаків. З нього вийшли троє чоловіків і силою забрали камеру з відеозаписом. Після чого зникли.

Журналісти впізнали в одному з нападників людину, з якою вони спілкувалися раніше і якого вони бачили на території будинку. Журналісти викликали міліцію. Складено протокол.

“Ми знімали сюжет про Чеботаря. За нашою інформацією, його дочка отримала земельну ділянку на території заповідного лісу. Ми розмовляли з місцевими жителями, які довго з цим борються, з вирубкою лісу. Ми приїхали дізнатися, хто вирубує ліс. Побачили на території машину, яка зареєстрована на дружину Чеботаря. Коли ми почали знімати ділянку і номери машини, до нас під'їхав автомобіль, з якого вибігли троє чоловіків і силою забрали камеру”, – розповіла журналістка ЗІК Надія Бурдей.

У свою чергу Сергій Чеботар заявив, що в нього нема будинку у Лісниках. “Ця інформація не відповідає дійсності. У мене немає будинку у селі Лісники Київської області. Все нерухоме майно внесено мною у декларацію. Іншої власності у мене немає”, - йдеться у заяві Чеботаря, оприлюдненій на сайті МВС.

“Обурений інформаційними провокаціями проти мене та моєї родини! Припиніть брехати та маніпулювати! Розумію бажання негідників дискредитувати команду міністерства, що взяла жорсткий курс на боротьбу з корупціонерами. Розумію, що заважаємо Льовочкіну та компанії, куплених і обслуговуючих їх політиків. Але майте ж совість”, - заявив Сергій Чеботар.

Як зазначили в міліції, за вказаною адресою, де начебто знаходиться будинок Сергія Чеботаря, для перевірки інформації виїзжала слідчо-оперативна група Києво-Святошинського райвідділу міліції та прокуратура.

Заяву Чеботаря прокоментував керівник програми “Наші гроші” Денис Бігус:  “Заступник Авакова Чеботар заявив на офіційному сайті МВС, що нерухомості в Лісниках у нього немає, а ми проект Льовочкіна. Питання: коли ми принесемо йому документи, спробує він їх зжерти?”.

Також він додав, що у них є відео нападника, автомобіль нападника і частина його номера.

За словами Бігуса, будинок заступника міністра Сергія Чеботаря побудований в заповідній зоні на околиці села Лісники.

Фото - Радіо Свобода

Liked the article?
Help us be even more cool!