ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд щодо умовно-дострокового звільнення блогера Мемедемінова призначили на кінець липня

13.07.2020, 14:22
Фото – crimean-solidarity.org
Фото – crimean-solidarity.org

Багаєвський районний суд Ростовської області (Росія) 29 липня розгляне клопотання захисту про умовно-дострокове звільнення кримського блогера, громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова. Про це повідомляє громадське об'єднання "Кримська солідарність" із посиланням на адвоката Едема Семедляєва.

"За період перебування в СІЗО та в колонії-поселенні стягнень у Нарімана Мемедемінова не було. Він має право на УДЗ. Щойно вирок набрав чинності й був "засилений" в апеляції, ми відразу ж звернулися до суду з клопотанням. З нашої практики очевидно, що за статтями терористичної спрямованості суди не задовольняють такі клопотання, але скористатися цим правом ми з Наріманом усе ж таки вирішили", – розповів адвокат.

Як повідомляв ІМІ, на початку червня засудженого кримського громадянського журналіста та медіакоординатора “Кримської солідарності” Нарімана Мемедемінова етапували до колонії-поселення в Ростовській області. 

Адвокат засудженого кримського блогера, громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова подав до Кіровського районного суду російського Ростова-на-Дону заяву про умовно-дострокове звільнення

14 травня 2020 року Військовий апеляційний суд у Московській області залишив чинним вирок кримському громадянському журналістові Наріману Мемедемінову за звинуваченням у “публічних закликах до терористичної діяльності”. На засіданні суду сам Мемедемінов закликав своїх колег продовжувати висвітлювати переслідування в анексованому Криму.

2 жовтня 2019 року Південний військовий окружний суд російського Ростова-на-Дону засудив до двох з половиною років журналіста, блогера з Криму Нарімана Мемедемінова, якого звинуватили в публічних закликах до тероризму. 

1 жовтня 2019 року Мемедемінов виступив з останнім словом, де назвав “шаблонним” судочинство і право в Росії, а також закликав журналістів продовжувати роботу з інформування про ситуацію в Криму і судові процеси над жителями півострова.

Liked the article?
Help us be even more cool!