ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд продовжив домашній арешт Медведчуку в справі про постачання вугілля з Донбасу

10.01.2022, 15:31
Фото – Гліб Гаранич, Reuters / Радіо Свобода
Фото – Гліб Гаранич, Reuters / Радіо Свобода

Печерський районний суд Києва продовжив домашній арешт народному депутату фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктору Медведчуку в межах справи про постачання вугілля з окупованого Донбасу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Офіс генпрокурора.

“Печерський районний суд продовжив підозрюваному народному депутату домашній арешт на 60 днів”, – сказали агентству в Офісі генпрокурора.

Депутат від ОПЗЖ Ренат Кузьмін назвав таке рішення незаконним. Він заявив, “що суд продовжив Медведчуку домашній арешт до 10 місяців, а за законом максимальний термін домашнього арешту не може перевищувати шести місяців”, повідомляє Громадське.

Кузьмін також заявив, що прокурори Офісу генерального прокурора на судове засідання не зʼявилися. Замість себе вони нібито відправили “підлеглих з районної прокуратури”.

Як повідомляв ІМІ, 17 грудня 2021 року Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом народного депутата Віктора Медведчука в справі щодо сприяння постачанню вугілля з окупованих територій.

2 листопада 2021 року Печерський районний суд Києва обрав Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання за епізодом про держзраду та замах на розграбування національних цінностей. 

11 травня 2021 року генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Ірина Венедіктова та голова СБУ Іван Баканов заявили, що Віктор Медведчук і Тарас Козак підозрюються у вчиненні державної зради та незакінченому замаху на розграбування національних цінностей на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 КК України).

Медведчук перебував під домашнім арештом, Козак – у розшуку.

8 жовтня 2021 року народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку оголосили нову підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 КК України).

8 жовтня 2021 року генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що прокуратура проситиме суд обрати Медведчуку запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 1 мільярд гривень.

12 жовтня 2021 року Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу Віктору Медведчуку на взяття під варту з можливістю внесення застави в розмірі мільярд гривень і залишив його під цілодобовим домашнім арештом.

Liked the article?
Help us be even more cool!