ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд поклав на Медведчука особисті зобов'язання за першим епізодом підозри

02.11.2021, 13:14
Фото - Стас Юрченко, Ґрати
Фото - Стас Юрченко, Ґрати

Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід народному депутату Віктору Медведчуку за епізодом про держзраду та замах на розграбування національних цінностей, поклавши на підозрюваного особисті зобов'язання.

Таке рішення суд виніс 2 листопада, задовольнивши клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

“Суд задовольнив клопотання частково, поклавши на підозрюваного всі зобов'язання, крім носіння електронного браслета. Запобіжний захід обрано до 31 грудня 2021 року включно”, - сказали в Офісі генпрокурора.

“Я не бачу жодних підстав для обрання мені у цій справі взагалі будь-якого запобіжного заходу”, - сказав Медведчук журналістам після завершення засідання, назвавши обрання запобіжного заходу незаконним і політично мотивованим.

Раніше Офіс генпрокурора повідомив, що граничний термін перебування підозрюваного під цілодобовим домашнім арештом у цьому кримінальному провадженні - шість місяців - закінчився, тому його подальше продовження неможливе.

“Єдиний запобіжний захід, про який може клопотати сторона обвинувачення, - особисте зобов'язання з покладанням на підозрюваного обов'язків. 2 листопада Печерський районний суд м. Києва розгляне відповідне клопотання прокурорів”, - наголошується в повідомленні.

Запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання передбачає прибувати за кожною вимогою органу досудового розслідування, прокурора або суду, не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду, повідомляти слідчому, прокурору або суду про зміну свого місця проживання та/або місця роботи.

Як повідомляв ІМІ, 11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Ірина Венедіктова та голова СБУ Іван Баканов заявили, що Віктор Медведчук і Тарас Козак підозрюються у вчиненні державної зради та незакінченому замаху на розграбування національних цінностей на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 КК України).

Медведчук перебував під домашнім арештом, Козак – у розшуку.

8 жовтня народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку оголосили нову підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 КК України).

8 жовтня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що прокуратура проситиме суд обрати Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 1 мільярд гривень.

12 жовтня Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу народному депутату від “Опозиційної платформи — за життя” Віктору Медведчуку на взяття під варту із можливістю внесення застави у розмірі мільярд гривень і залишив його під цілодобовим домашнім арештом.

Liked the article?
Help us be even more cool!