ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медведчук і Козак допомагали РФ у проєкті проти інформбезпеки України – Офіс генпрокурора

12.05.2021, 11:05
Фото – Укрінформ / Володимир Тарасов
Фото – Укрінформ / Володимир Тарасов

Народні депутати від “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук і Тарас Козак допомагали Росії в підривній діяльності проти України шляхом ведення інформаційної війни.

Про це 11 травня на брифінгу заявили генеральна прокурорка Ірина Венедіктова та голова Служби безпеки України Іван Баканов, повідомляється на сайті Офісу генпрокурора.

Згідно з повідомленням, у 2020 році нардепи брали участь в доопрацюванні розробленої органами РФ програми “Проєкт “Промінь”, метою якої є здобуття можливості керувати подіями в Україні. 

Проєкт був спрямований на формування мережі агентів впливу, лояльного до Російської Федерації прошарку населення, просування та лобіювання в Україні політичних, геоекономічних та інших інтересів РФ, ухвалення вигідних для РФ управлінських, економічних, політичних рішень.

“Один з народних депутатів, згідно з відведеною йому роллю пособника вчинення злочину, виконував вказівки та доручення іншого, зокрема щодо систематичного спілкування з представниками РФ та здійснення обміну інформацією”, – йдеться в повідомленні.

Медведчук та Козак підозрюються у вчиненні державної зради та незакінченому замаху на розграбування національних цінностей на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрювані у 2015 році передали Росії документальну базу родовища “Глибока”, розташованого в прикерченському шельфі Чорного моря у виключній (морській) економічній зоні України. Ресурси цього родовища в грошовому еквіваленті становлять понад 38 мільярдів гривень.

Повідомляється, що спецдозвіл на користування надрами родовища “Глибока” ще 2012 року отримало українське ТОВ “Нові проекти”. Керівництво цим ТОВ через афілійованих осіб здійснює один з нинішніх народних депутатів (Медведчук. – Ред.). До процесу незаконної перереєстрації юридичної особи в РФ він залучив іншого народного депутата, який фактично є підпорядкованою йому особою, та посадових осіб уряду Російської Федерації.

Отже, йдеться в повідомленні, на тимчасово окупованій території відповідно до російського законодавства був створений “правонаступник” зареєстрованого в Україні підприємства “Нові проекти” (Україна) – ООО “Новые проекты” (РФ), – зокрема, щоб сплачувати податки в РФ.

Після перереєстрації на підставі вже наявних українських дозволів та готових технічних документів товариство “Новые проекты” розпорядженням уряду РФ отримало так звану ліцензію на геологічне вивчення надр, розвідування та видобуток вуглеводневої сировини до 2046 року.

Як повідомляв ІМІ, 11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Liked the article?
Help us be even more cool!