ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Венедіктова підписала підозру Медведчуку та Козаку

11.05.2021, 16:14
Фото – РБК-Україна
Фото – РБК-Україна

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Про це вона повідомила 11 травня на своїй фейсбук-сторінці.

“Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського парламенту – М і К. Ми з колегами з правоохоронних органів провели масу слідчих дій, отримали багато експертних висновків, у ході досудового розслідування допитали цінних свідків. Робота велась ефективно, ми робили все можливе, щоб інформація залишалась у вакуумі”, – написала Венедіктова.

За її словами, слідство і прокурори на сьогодні отримали “достатньо підстав для зміни їх статусу зі свідків на підозрюваних”.

Вона додала, що за результатами обшуків місце перебування Медведчука не встановлено, а тому СБУ вживає відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою.

“Висновки. 1. Вважати Крим частиною іншої держави не можна. 2. Сприяти й безпосередньо брати участь у передачі цінних документів, що стосуються українських надр, грошовий еквівалент ресурсів яких становить 38 млрд грн, не можна. 3. Ставати правонаступником української власності, що по праву належить громадянам України, не можна. 4. Розкривати відомості, що містять держтаємницю, не можна. 5. Створювати армію інформаційних клоунів і ляльководити ними у власних антиукраїнських інтересах не можна”, – написала Венедіктова.

Як повідомляв ІМІ, 11 травня СБУ проводить слідчі дії в будинку народного депутата від ОПЗЖ, лідера Всеукраїнського громадського руху “Український вибір – Право народу” Віктора Медведчука.

25 березня СБУ  повідомила, що проводить досудове розслідування щодо дій представників громадської організації “Всеукраїнський громадський рух “Український вибір”, які підозрюються в сприянні у 2014 році проведенню незаконного референдуму і виборів у тимчасово окупованих АР Крим та Севастополі.

СБУ проводить слідчі дії в межах розпочатого кримінального провадження за ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Розв'язується питання щодо повідомлення учасникам про підозри за ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 111 (державна зрада).

Зранку 25 березня українські медіа повідомили, що СБУ проводить обшуки в офісі громадської організації “Український вибір”.

“Український вибір” – громадська організація, створена у квітні 2012 року політиком та чинним депутатом Верховної Ради від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють телеканалами “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

19 лютого Рада нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення щодо застосування санкцій проти низки юридичних та фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко.

Liked the article?
Help us be even more cool!