ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залишив Медведчука під домашнім арештом у справі про постачання вугілля з Донбасу

17.12.2021, 16:21
Фото – Стас Юрченко, Ґрати
Фото – Стас Юрченко, Ґрати

Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом народного депутата Віктора Медведчука (ОПЗЖ) у справі щодо сприяння постачанню вугілля з окупованих територій.

Рішення колегія суддів ухвалила 17 грудня, повідомила Укрінформу прессекретарка Київського апеляційного суду Тетяна Геведзе.

“Суд залишив апеляційні скарги прокуратури й сторони захисту без задоволення, а рішення першої інстанції від 12 жовтня поточного року – без змін”, – сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, 2 листопада Печерський районний суд Києва обрав Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання за епізодом про держзраду та замах на розграбування національних цінностей. 

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Ірина Венедіктова та голова СБУ Іван Баканов заявили, що Віктор Медведчук і Тарас Козак підозрюються у вчиненні державної зради та незакінченому замаху на розграбування національних цінностей на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 КК України).

Медведчук перебував під домашнім арештом, Козак – у розшуку.

8 жовтня народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку оголосили нову підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 КК України).

8 жовтня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що прокуратура проситиме суд обрати Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 1 мільярд гривень.

12 жовтня Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу народному депутату від “Опозиційної платформи – за життя” Віктору Медведчуку на взяття під варту із можливістю внесення застави у розмірі мільярд гривень і залишив його під цілодобовим домашнім арештом.

Liked the article?
Help us be even more cool!