ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура проситиме для Медведчука арешту із заставою в 1 млрд грн

08.10.2021, 18:40
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Прокуратура проситиме суд обрати народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 1 мільярд гривень.

Про це повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова 8 жовтня на спільній пресконференції з головою Служби безпеки Іваном Бакановим, повідомляє Укрінформ.

“Ми проситимемо обрати запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави в розмірі 1 мільярд гривень”, – сказала генпрокурорка.

Як повідомлялося, за даними слідства, народний депутат Віктор Медведчук схиляв керівництво України до постачання палива з “ЛНР” та “ДНР” і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

За словами генпрокурорки, усього протягом 2015 року за постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та на виконання загального злочинного плану щодо сприяння діяльності терористичним організаціям “ЛНР” і “ДНР” перераховано, обготівковано та розподілено на їхню користь не менш ніж 200 млн гривень, не враховуючи коштів, сплачених у готівковій формі, із запланованих більш ніж 3,16 млрд гривень.

Як повідомляв ІМІ, 8 жовтня народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку оголосили підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 КК України).

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Ірина Венедіктова та голова СБУ Іван Баканов заявили, що Віктор Медведчук і Тарас Козак підозрюються у вчиненні державної зради та незакінченому замаху на розграбування національних цінностей на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 КК України).

Зараз Медведчук перебуває під домашнім арештом, Козак – у розшуку.

Liked the article?
Help us be even more cool!