ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд арештував підозрюваного в підпалі авто "Схем" на два місяці з можливістю вийти під заставу

31.08.2020, 10:00
Фото – МВС
Фото – МВС

28 серпня Броварський міськрайонний суд обрав підозрюваному в причетності до підпалу автомобіля програми журналістських розслідувань “Схеми” запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внести заставу в розмірі 175 650 грн, повідомляє Радіо Свобода.

Броварська прокуратура клопотала про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без можливості вийти під заставу. Прокурори вказували, що підозрюваний родом із Луганщини, а тому може переховуватися від слідства на не підконтрольних Києву територіях області.

У цілях слідства сторона обвинувачення попросила не називати імені й прізвища підозрюваного.

Захисники під час судового засідання заперечили будь-які ризики, наведені прокуратурою, водночас не були проти запобіжного заходу. Утім, вони просили домашній арешт.

Водночас адвокат потерпілої сторони – водія програми “Схеми” Бориса Мазура, який є власником підпаленого автомобіля, – також наполягав на триманні під вартою без можливості вийти під заставу.

Під час засідання підозрюваний відмовився свідчити проти себе в залі суду.

Після годинного перебування в нарадчій кімнаті суддя Ганна Білик визначила запобіжний захід у вигляді на 60 діб з можливістю внести заставу в розмірі 175 650 грн.

Раніше поліція повідомила, що затримали двох осіб, які, ймовірно, причетні до підпалу автомобіля. У МВС уточнили, що один із затриманих – житель Луганської області, інший – киянин. Ще дві особи оголошено в розшук.

“Ми бачимо великий ризик для подальшого розслідування. Призначена судом застава порівняно невелика, і її можуть швидко внести або родичі підозрюваного, або ті, кому вигідне його швидке звільнення з-під варти. Оскільки він лише підозрюваний у підпалі і може дати свідчення на організаторів або й замовників. Натомість, якщо він вийде на свободу і буде переховуватись від слідства, це значно зашкодить ефективності подальшого розслідування. Як ми знаємо, інших два підозрюваних уже переховуються від слідства”, – прокоментував рішення суду адвокатка Бориса Мазура, юристка ІРРП Оксана Максименюк.

Як повідомляв ІМІ, 27 серпня Броварська місцева прокуратура оголосила 23-річному чоловіку підозру в підпалі авто програми “Схеми”.

26 серпня поліція затримала підозрюваного в підпалі авто журналістів програми “Схеми”. За його словами, двох із чотирьох підозрюваних у підпалі редакційного автомобіля оголошено в розшук. 

Після затримання підозрюваних у підпалі авто “Схем” Андрій Портнов опублікував фотографію посвідчення, яке нібито знайшли під час обшуку в справі підпалу автівки “Схем”. Це була прострочена прескарта позаштатного кореспондента партійної газети “Солідарність. Блок Петра Порошенка”.

26 серпня Міністерство внутрішніх справ України припустило, що Андрій Портнов міг отримати матеріали справи про підпал автомобіля “Схем” після витоку інформації.

17 серпня в Броварах (Київська область) невідомі підпалили автомобіль програми журналістських розслідувань “Схеми”, який належить водієві програми – учаснику знімальної групи Борису Мазуру. 

Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі автомобіля водія “Схем”. Подію кваліфіковано як умисне знищення майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!