ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС припускає, що Портнов міг отримати матеріали справи про підпал авто "Схем" унаслідок витоку

26.08.2020, 18:38
Фото – Наталя Седлецька
Фото – Наталя Седлецька

Міністерство внутрішніх справ України припускає, що колишній заступник голови Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов міг отримати матеріали справи про підпал автомобіля “Схем” після витоку інформації.

Про це повідомила головна редакторка Радіо Свобода Інна Кузнецова у фейсбуці після зустрічі 26 серпня з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та керівництвом Національної поліції, повідомляє Радіо Свобода.

“Щодо публікації громадянином Андрієм Портновим матеріалів слідства в цій справі, то в МВС пояснили, що це міг бути витік фотографії з місця обшуку від кола осіб, які мали доступ до цих відомостей, і серед них не тільки поліцейські, але і процесуальні керівники (прокуратура)”, – написала Кузнецова.

Вона повідомила, що подякувала за активні дії для пошуку причетних до підпалу автомобіля “Схем”, і нагадала, що тимчасова виконувачка обов’язків президента Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Дейзі Сінделар закликала встановити не лише виконавців злочину, а й замовників.

“Окремо нагадала міністру про те, що, за свідченням адвоката Михайла Ткача, досі відсутній рух в іншій кримінальній справі – щодо ймовірного стеження за допомогою прослуховувальних пристроїв чи спроб їхнього встановлення у квартирі журналіста Михайла Ткача, яку теж порушила та розслідує Національна поліція”, – додала Кузнецова.

Як повідомляє Радіо Свобода, після затримання підозрюваних у підпалі авто “Схем” Андрій Портнов опублікував фотографію посвідчення, яке нібито знайшли під час обшуку в справі підпалу автівки “Схем”. Це була прострочена прескарта позаштатного кореспондента партійної газети “Солідарність. Блок Петра Порошенка”.

Як повідомляв ІМІ, 26 серпня поліція затримала підозрюваного в підпалі авто журналістів програми “Схеми”. За його словами, двох із чотирьох підозрюваних у підпалі редакційного автомобіля було оголошено в розшук. 

17 серпня в Броварах (Київська область) невідомі підпалили автомобіль програми журналістських розслідувань “Схеми”, який належить водієві програми – учаснику знімальної групи Борису Мазуру. 

Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі автомобіля водія “Схем”. Подію кваліфіковано як умисне знищення майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!