ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Слідство отримало докази невинуватості Марківа – Аваков

31.08.2020, 16:32
Фото – Natalya Kudryk, Радіо Свобода
Фото – Natalya Kudryk, Радіо Свобода

Поліція України під час розслідування справи про вбивство італійського журналіста Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова на Донбасі в травні 2014 року отримала низку доказів невинуватості українського нацгвардійця Віталія Марківа.

Про це 31 серпня заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на брифінгу в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Хочемо дати сигнал про нашу повну готовність співпрацювати з італійськими правоохоронцями... Закликаємо італійський суд узяти до уваги наші докази”, – сказав Аваков.

Він зазначив, що слідство “встановило низку свідків, які дають показання... провели низку експертиз і слідчих експериментів, які дали переконливий результат – непричетність українського військовослужбовця Марківа до вбивства Роккеллі”.

Як повідомляв ІМІ, в Італії 29 вересня відбудеться судове засідання з розгляду апеляційної скарги на вирок нацгвардійцю Віталію Марківу, якого засудили за вбивство італійського фотографа на Донбасі.

5 червня під час доповіді у Верховній Раді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що слідчий експеримент, проведений Міністерством внутрішніх справ України в справі Віталія Марківа, доводить його непричетність до вбивства італійського фотографа. 

У травні 2020 року в Слов’янську (Донецька область) група експертів провела слідчий експеримент у кримінальному провадженні Нацполіції про обставини загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова 24 травня 2014 року. Попередній висновок свідчить про те, що постріли лунали з місця, яке контролювали бойовики

20 листопада 2019 року Україна подала апеляційну скаргу на вирок військовослужбовцю Національної гвардії України Віталію Марківу, якого в Італії позбавили волі строком на 24 роки.  

12 липня 2019 року суд в італійському місті Павія засудив до 24 років ув’язнення бійця Національної гвардії України Віталія Марківа за обвинуваченням у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році.

Віталія Марківа, який має громадянство України та Італії, було заарештовано 30 червня 2017 року в аеропорту Болоньї. Його звинувачують у причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова внаслідок стрілянини біля Слов’янська 24 травня 2014 року.

Військовий відкидає обвинувачення і заперечує свою причетність. Його адвокат Рафаелле Делла Валле вважає обвинувачення проти Віталія Марківа безпідставними, а слідство упередженим. Україна також заперечує причетність бійця Національної гвардії до смерті італійського репортера.

Сторона обвинувачення – батьки загиблого, журналістські організації Італії – наполягали на версії умисного вбивства фотокореспондента під час війни на Донбасі.

24 вересня 2019 року Президент України Володимир Зеленський запропонував прем’єр-міністру Італії Джузеппе Конте створити спільну слідчу групу для з’ясування обставин смерті італійського журналіста Андреа Роккеллі. Він зазначив, що очікує всебічного та об’єктивного розгляду справи засудженого в Італії Віталія Марківа.

11 жовтня 2019 року Міністерство внутрішніх справ повідомило, що допоможе оскаржити в апеляційному суді рішення в справі нацгвардійця Віталія Марківа.

Liked the article?
Help us be even more cool!