ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський запропонував Італії створити спільну групу для розслідування загибелі журналіста Роккеллі

25.09.2019, 11:06
Фото – president.gov.ua
Фото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський запропонував прем’єр-міністру Італії Джузеппе Конте створити спільну слідчу групу для з’ясування обставин смерті італійського журналіста Андреа Роккеллі.

Про це він сказав під час зустрічі з італійським прем’єром у межах участі в роботі 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, повідомляється на сайті Президента України. 

Під час зустрічі Володимир Зеленський зазначив, що очікує всебічного та об’єктивного розгляду справи засудженого в Італії Віталія Марківа.

Як повідомляв ІМІ, 12 липня 2019 року суд в італійському місті Павія засудив до 24 років ув’язнення бійця Національної гвардії України Віталія Марківа, якого звинуватили в причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році. 

Віталія Марківа, який має громадянство України та Італії, було заарештовано 30 червня 2017 року в аеропорту Болоньї. Його звинувачують у причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова внаслідок стрілянини біля Слов’янська 24 травня 2014 року.

Військовий відкидає обвинувачення і заперечує свою причетність. Його адвокат Рафаелле Делла Валле вважає обвинувачення проти Віталія Марківа безпідставними, а слідство упередженим. Україна також заперечує причетність бійця Національної гвардії до смерті італійського репортера.

Сторона обвинувачення – батьки загиблого, журналістські організації Італії – наполягали на версії умисного вбивства фотокореспондента під час війни на Донбасі.

Liked the article?
Help us be even more cool!