ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Італії заарештували українця за підозрою у вбивстві у 2014 році фотокора Андреа Роккеллі

01.07.2017, 16:40

Поліція Італії заарештувала громадянина України за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі у 2014 році в Слов'янську Донецької області. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на видання La Repubblica

У матеріалі від 1 липня йдеться, що затриманий поїхав в Україну в кінці 2013 року, брав участь у сутичках на Майдані в Києві. Після цього вступив до одного з добровольчих батальйонів, включених до Національній гвардії.

Разом з тим заступник генпрокурора України Євген Єнін на своїй сторінці в Facebook зазначив, що Генпрокуратура здивована арештом українця в Італії.

“Генпрокуратура здивована арештом в Італії українського солдата Віталія Марківа, за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Роккеллі поблизу м. Слов'янськ у травні 2014 року, висунутою прокуратурою м. Павія”, - написав він.

Єнін зазначив, що українські правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італіі Андреа Роккеллі та його російського напарника Андрія Миронова. У цьому розслідуванні Генпрокуратура активно співпрацює з італійськими колегами, надає результати допитів свідків, результати експертиз тощо.

“При цьому, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ”, - зазначив заступник генпрокурора.

ГПУ вже звернулася до італійської влади з вимогою надати ґрунтовні докази вини Марківа або його негайного звільнення.

Згодом стало відомо, що затриманий в Італії український військовий Віталій Марків є чинним заступником командира взводу в батальйоні Нацгвардії України ім. генерала Сергія Кульчицького. Про це 1 липня в ефірі телеканалу “112.Україна” повідомив депутат Верховної Ради від БПП Андрій Антонищак, який є координатором батальйону ім. Кульчицького, повідомляє “Українська правда”.

“Він не був у батальйоні Кульчицького, він служить у батальйоні Кульчицького на посаді заступника командира взводу. Що стосується затримання Марківа взагалі, то це - незаконно”, - заявив нардеп.

Як повідомляв ІМІ, 24 травня 2014 року італійський фоторепортер Андреа Роккеллі та його перекладач Андрій Миронов загинули під час мінометного обстрілу у селі Андріївка під Слов’янськом Донецької області. 29 травня тіло загиблого фотографа було доправлено до Рима.

За фактом загибелі Андреа Роккеллі під Слов'янськом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу (вбивство при обтяжуючих обставинах).

30-річний Андреа Роккеллі був засновником фотоагенції Cesura і співпрацював із багатьма виданнями, зокрема журналом Newsweek та газетою Le Monde. 60-річний Андрій Миронов  - відомий російський активіст у сфері захисту прав людини, член організації “Меморіал”. Обоє чоловіків документували проблему порушень прав людини у конфліктних зонах для Радіо Свобода.

Liked the article?
Help us be even more cool!