ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ще один штат США визнав Голодомор геноцидом українського народу

У США Вайомінг став 32-м штатом, який визнав Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу, вчиненим радянською владою, повідомила пані посол України в США Оксана Маркарова.

Вайомінг проголосив листопад місяцем пам'яті про український Голодомор. 

Маркарова подякувала губернаторові штату Марку Гордону за солідарність з Україною, а також українській громаді по всій країні за організацію просвітницьких заходів, щоб ушанувати пам'ять жертв трагедії.

Пані посол нагадала, що традиційно останньої суботи листопада українці в всьому світі запалюють свічки в пам'ять про загиблих від Голодомору. Цього року це 25 листопада. 

Вона запросила охочих приєднатися до церемонії вшанування пам’яті, яка відбудеться у Вашингтоні 25 листопада о 16:30 біля Меморіалу жертвам Голодомору за адресою: 1 Massachusetts Avenue NW, Washington, DC 20001.

Як повідомляв ІМІ, на початку листопада 2023 року ще три штати – Вашингтон, Мериленд і Аризона – долучилися до визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу та проголосили листопад місяцем пам'яті про український Голодомор-геноцид.

Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти до 90-х роковин Голодомору 1932–1933 років запускає онлайн-проєкт "Голодомор. Історії роду", у межах якого українці можуть поділитися сімейними історіями, пов'язаними з цією трагедією.

Проєкт покликаний вшанувати пам’ять жертв Голодомору, спонукати українців досліджувати історію власного роду та показати глибину трагедії на конкретних прикладах простих українських родин.

Оповіді будуть опубліковані в соцмережах відомства. Їх можна позначити @Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти в дописах на фейсбуку та інстаграмі, а також додати хештег #Голодомор_Історії_роду, щоб об’єднати якомога більше "живих" історій.

Окрім того, Держмистецтв приймає історії, пов’язані з Голодомором, та світлини родичів на e-mail: [email protected]. Ці розповіді також будуть опубліковані.

Liked the article?
Help us be even more cool!