ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ще три штати визнали Голодомор геноцидом українського народу – Маркарова

Ще три штати – Вашингтон, Мериленд і Аризона долучилися до визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу та проголосили листопад місяцем пам'яті про український Голодомор-геноцид.

Про це повідомила пані посол України в США Оксана Маркарова.

Вона нагадала, що станом на сьогодні вже 31 американський штат видав відповідні прокламації про визнання Голодомору геноцидом.

"Дякую губернатору штату Вашингтон Джею Інслі, губернатору штату Мериленду Весу Муру, губернатору Аризони Кеті Хобс за солідарність з Україною", – написала Маркарова.

За її словами, Посольство України в США спільно з Крайовим комітетом США з визнання Голодомору геноцидом активно працює над розширенням географії визнання Голодомору геноцидом українського народу.

"Запрошуємо українську громаду по всіх штатах долучатися до кампанії вшанування пам‘яті про жертв Голодомору шляхом організації просвітницьких заходів про жахливий злочин радянського режиму проти українців, скоєний 90 років тому", – додала пані посол.

Оксана Маркарова повідомила, що 2 листопада у Вашингтоні відкриття виставки "Голодомор вчора. Геноцид сьогодні. Відповідальність – коли?", організованої Посольством спільно з УККА в Музеї пам'яті жертв комунізму. 

Як повідомляв ІМІ, Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти до 90-х роковин Голодомору 1932–1933 років запускає онлайн-проєкт "Голодомор. Історії роду", у межах якого українці можуть поділитися сімейними історіями, пов'язаними з цією трагедією.

Проєкт покликаний вшанувати пам’ять жертв Голодомору, спонукати українців досліджувати історію власного роду та показати глибину трагедії на конкретних прикладах простих українських родин.

Оповіді будуть опубліковані в соцмережах відомства. Їх можна позначити @Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти в дописах на фейсбуку та інстаграмі, а також додати хештег #Голодомор_Історії_роду, щоб об’єднати якомога більше "живих" історій.

Окрім того, Держмистецтв приймає історії, пов’язані з Голодомором, та світлини родичів на e-mail: [email protected]. Ці розповіді також будуть опубліковані.

Liked the article?
Help us be even more cool!