ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський суд оштрафував мешканця Бахчисарая за проукраїнське татуювання

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Російський суд оштрафував жителя Бахчисарая в окупованому Криму на 30 тисяч рублів за проукраїнські татуювання. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на російське державне пропагандистське інформагентство “РИА Новости”.

Стверджується, на одному з них було зображено тризуб з написом “Крим – Україна”.

У суді вважають, що такі зображення та написи спрямовані на заклики до порушення цілісності території Росії. Стверджується, що чоловік зафарбував пігментом татуювання.

Як повідомляв ІМІ, підконтрольний Росії суд тимчасово окупованого Криму арештував на два місяці 23-річного жителя Бахчисарая Олександра Тюренка, якого затримали напередодні через те, що він справив потребу на інсталяцію з літерами Z та V. Його звинувачують у вандалізмі за мотивами політичної ненависті (ч. 2 статті 214 КК РФ). Чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі.

Відео з його вибаченням з'явилося виклав на своєму телеграм-каналі блогер-колаборант Олександр Таліпов. Там він публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок скарг Таліпова кримчан притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за “дискредитацію” армії РФ. У вересні 2022 року прокуратура АРК та Севастополя відкрила кримінальне провадження через “розпалювання національної ворожнечі та ненависті” в телеграм-каналі проросійського кримського блогера Олександра Таліпова.

У серпні 2023 року прокуратура АР Крим та Севастополя повідомила про підозру Олександру Таліпову, який збирає кошти на потреби військових РФ. Його дії кваліфіковано як допомогу державі-агресору, йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

12 червня 2023 року Таліпов повідомив, що у дворі, де він живе, стався вибух: вибухівку нібито заклали в мопед.

22 травня 2022 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7214 про заборону символіки Z та V.

Літери латинського алфавіту V і Z, які російські війська використовують для маркування своєї техніки, почали асоціюватися з агресією Росії проти України після її початку 24 лютого.

Liked the article?
Help us be even more cool!