ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проросійському блогеру Таліпову загрожує до 12 років за допомогу армії РФ – прокуратура

Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя повідомила про підозру двом жителям окупованого Росією півострова, які збирають кошти на потреби військових РФ. 

Про це повідомила пресслужба прокуратури АРК, передає проєкт Радіо Свобода "Крим.Реалії".

Слідство встановило, що відомий прокремлівський блогер Олександр Таліпов та голова виконавчого комітету російської громадської організації "Народний фронт у Криму" вирішили зібрати кошти на потреби учасників "СВО" (так Росія називає війну проти України. – Ред.).

Починаючи з 2022 року вони регулярно розміщують у RuTube та YouTube, а також на сторінках у соцмережах, інформацію про збори та заклики до допомоги РФ.

"Зокрема, "волонтери" збирали кошти на квадрокоптери, тепловізори та біноклі для передачі підрозділам ворога, які ведуть бойові дії проти Сил оборони України на тимчасово окупованих українських територіях", – повідомляє прокуратура.

Підозрювані неодноразово повідомляли про результати проведених зборів. Зокрема, публікували відеозаписи, де різні підрозділи ЗС РФ висловлюють подяку за отримані технічні засоби.

Дії підозрюваних кваліфіковано як допомогу державі-агресору. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як інформує проєкт Радіо Свобода "Крим. Реалії", у повідомленні прокуратури не називаються ім'я та прізвище фігурантів, проте посадовець, який не був уповноважений розмовляти з медіа і захотів залишитися анонімним, повідомив що йдеться про Олександра Таліпова та Аллу Вертинську.

Таліпов у своїх телеграм-каналах публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок скарг Таліпова кримчан притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за “дискредитацію” армії РФ. У вересні 2022 року Прокуратура АРК та Севастополя відкрила кримінальне провадження через “розпалювання національної ворожнечі та ненависті” в телеграм-каналі проросійського кримського блогера Олександра Таліпова.

12 червня 2023 року Таліпов повідомив, що у дворі, де він живе, стався вибух: вибухівку нібито заклали в мопед.

Liked the article?
Help us be even more cool!