ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупаційний суд у Криму оштрафував українку за "дискредитацію" армії РФ

20.04.2023, 12:09
Фото - Укрінформ
Фото - Укрінформ

Підконтрольний Росії Чорноморський районний суд Криму оштрафував українку за “антиросійські висловлювання”. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на пресслужбу “суду”.

Жінку зобов'язали виплатити 30 тисяч рублів за “публічні висловлювання про незаконність дій військовослужбовців Російської Федерації на території України, виконання ними незаконних наказів їхніх командирів та інших воєнних злочинів”.

Проросійський блогер Олександр Таліпов, який співпрацює з російськими силовиками, у своєму телеграм-каналі “Крымский СМЕРШ” розповів, що оштрафована – Катерина Павленко, вчителька середньоосвітньої школи №1 селища Чорноморське. За твердженням Таліпова, Павленко – родом із західної України. Жінка від початку повномасштабного вторгнення демонструє свою позицію, звинувачуючи Росію у неспровокованій агресії проти України, а також у причетності РФ до розв'язання війни на Донбасі.

Публічних коментарів самої Павленка немає.

У Росії та на окупованих нею територіях продовжують переслідувати проукраїнськи налаштованих жителів. Зокрема проросійський кримський блогер Олександр Таліпов у своїх телеграм-канал публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок скарг Таліпова кримчан притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за “дискредитацію” армії РФ. Українська прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно Таліпова за статтею “розпалювання національної ворожнечі та ненависті”.

Як повідомляв ІМІ, раніше підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя оштрафував на 40 тисяч рублів місцеву жительку Наталію Садовську за протоколом про “дискредитацію” армії РФ. Приводом до складання протоколу стало повідомлення в телеграм-чаті будинку. У ньому Садовська написала українською мовою: “Нехай наші молитви будуть почуті й стануть найміцнішою бронею та захистом кожного українця, кожного воїна! Все для перемоги України”.

Протокол склали після доносу проросійського блогера Олександра Таліпова.

Liked the article?
Help us be even more cool!