ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму окупаційний суд після доносу "блогера" оштрафував жінку за побажання перемоги Україні

10.02.2023, 12:47
Фото – Facebook-сторінка Crimeansolidarity
Фото – Facebook-сторінка Crimeansolidarity

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя оштрафував на 40 тисяч рублів (це близько 20 тисяч гривень) місцеву жительку Наталію Садовську за протоколом про "дискредитацію" армії РФ (частина 1 статті 20.3.3 КпАП РФ), повідомляє Крим.Реалії.

Приводом до складання протоколу стало повідомлення в телеграм-чаті будинку. У ньому Садовська написала українською мовою: "Нехай наші молитви будуть почуті й стануть найміцнішою бронею та захистом кожного українця, кожного воїна! Все для перемоги України".

Протокол склали після доносу проросійського блогера Олександра Таліпова. Він також опублікував відео "публічних вибачень" Садовської.

Проросійський кримський блогер Олександр Таліпов веде кілька телеграм-каналів, у яких публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Через його "скарги" жителів Криму притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за "дискредитацію" російської армії.

Як повідомляв ІМІ, прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя у вересні 2022 року розпочала кримінальне провадження стосовно Таліпова за статтею "розпалювання національної ворожнечі та ненависті".

Liked the article?
Help us be even more cool!