ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Робота на фронті та деокупованих територіях: акредитацію повернули тим медіа, які звернулися щодо її відновлення

21.11.2022, 17:00

Акредитації для роботи на фронті та деокупованих територіях першою чергою повернули тим редакціям та журналістам, які зверталися щодо її поновлення.

Про це в коментарі представниці ІМІ повідомив начальник Управління зв'язків з громадськістю Збройних сил України, полковник Богдан Сеник.

За його словами, другою чергою, її відновлять іншим медіа та журналістам, які були позбавлені акредитації.

Як повідомляв ІМІ, журналістам hromadske Анастасії Станко та Миколі Пастику повернули акредитації, які дають право працювати на деокупованих територіях та в зоні бойових дій.

Також цю акредитацію повернули команді SkyNews.

Як повідомляв ІМІ, низці представників ЗМІ після їхньої роботи у звільненому Херсоні в Міноборони скасували дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнали нечинними. Зокрема, позбавили акредитації журналістів hromadske Анастасію Станко та Миколу Пастико, CNN та SkyNews. Окрім них, у Херсоні після звільнення також працювали знімальні групи Суспільного, а також в ефірі каналу "Рада" було ввімкнення з Херсона. Про позбавлення акредитації повідомили і фотокореспондент "Української правди" Дмитро Ларін та фотограф Telegraf UA Євгеній Завгородній.

У Генштабі зауважили, що наказ Головнокомандувача Збройних Сил України №73 від 03.03.2022 доводиться всім представникам ЗМІ разом з видаванням прескарт.

11 листопада, у день визволення Херсона, ОК "Південь" повідомило, що доступ представників медіа до населених пунктів, які були деокуповані в листопаді 2022 року, тимчасово обмежено.

"Звертаємо увагу, що робота в населених пунктах, які знаходяться в районі проведення бойових дій, регулюється наказом головнокомандувача ЗСУ №73 від 03.03.2022, порушення якого є підставою для позбавлення акредитації. Доступ до цих населених пунктів буде тільки після проведення силами оборони стабілізаційних заходів", – наголосили військові.

Журналісти та медійні ГО вимагають повернути відібрану через репортажі в Херсоні акредитацію.

Заступниця міністра оборони України Ганни Маляр заявила, що заборона та обмеження в‘їзду / виїзду цивільним і навіть журналістам у звільнені українські міста зумовлена заходами безпеки. І нагадала, що для акредитованих журналістів діє порядок роботи в умовах воєнного стану. 

Liked the article?
Help us be even more cool!