ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістам hromadske повернули акредитацію для роботи на фронті та деокупованих територіях

21.11.2022, 16:12
Фото – hromadske
Фото – hromadske
Журналістам hromadske Анастасії Станко та Миколі Пастику повернули акредитації, які дають право працювати на деокупованих територіях та в зоні бойових дій.

Про це йдеться в листі від Міністерства оборони, який отримала редакція.

Там зазначили, що акредитацію журналістам повернули після їхнього звернення. І вказують, що "в разі повторного порушення правил роботи для представників ЗМІ в районах бойових дій акредитацію буде скасовано без можливості відновлення".

Як повідомляв ІМІ, низці представників ЗМІ після їхньої роботи у звільненому Херсоні в Міноборони скасували дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнали нечинними. Зокрема, позбавили акредитації журналістів hromadske Анастасію Станко та Миколу Пастика, CNN та SkyNews. Окрім них, у Херсоні після звільнення також працювали знімальні групи Суспільного, а також в ефірі каналу "Рада" було ввімкнення з Херсона. Про позбавлення акредитації повідомили і фотокореспондент "Української правди" Дмитро Ларін та фотограф Telegraf UA Євгеній Завгородній.

У Генштабі зауважили, що наказ Головнокомандувача Збройних Сил України №73 від 03.03.2022 доводиться всім представникам ЗМІ разом з видаванням прескарт.

11 листопада, у день визволення Херсона, ОК "Південь" повідомило, що доступ представників медіа до населених пунктів, які були деокуповані в листопаді 2022 року, тимчасово обмежено.

"Звертаємо увагу, що робота в населених пунктах, які знаходяться в районі проведення бойових дій, регулюється наказом головнокомандувача ЗСУ №73 від 03.03.2022, порушення якого є підставою для позбавлення акредитації. Доступ до цих населених пунктів буде тільки після проведення силами оборони стабілізаційних заходів", – наголосили військові.

Журналісти та медійні ГО вимагають повернути відібрану через репортажі в Херсоні акредитацію.

Заступниця міністра оборони України Ганни Маляр заявила, що заборона та обмеження в‘їзду / виїзду цивільним і навіть журналістам у звільнені українські міста зумовлена заходами безпеки. І нагадала, що для акредитованих журналістів діє порядок роботи в умовах воєнного стану. 

Liked the article?
Help us be even more cool!