ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Разумков збільшив кількість журналістів, яких пускатимуть до кулуарів Ради

06.10.2021, 10:45
Фото - chesno.org
Фото - chesno.org

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження, згідно з яким збільшено кількість представників засобів масової інформації, які мають можливість працювати в кулуарах та пресцентрі парламенту під час карантину.

Відповідний документ у фейсбуці оприлюднила прессекретарка голови ВР Ольга Туній, повідомляє Укрінформ.

“У зв’язку з численними зверненнями журналістів, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав розпорядження про збільшення кількості представників ЗМІ, що можуть працювати у парламенті на другому та третьому поверхах”, – зазначила Туній.

Відтепер у кулуарах парламенту на другому поверсі, а також у пресцентрі на третьому поверсі зможуть працювати до 200 осіб, зазначила Туній. Водночас на балконі преси у залі засідань Верховної Ради матимуть можливість працювати до 30 осіб.

Окрім цього, згідно з розпорядженням, знімаються будь-які обмеження на пересування кулуарами другого поверху (у кулуарах другого поверху вже зняли обмежувальні стрічки - ред.).

Як повідомляв ІМІ, з 7 вересня 2021 року для журналістів були запроваджені спецкартки для входу в кулуари другого поверху Верховної Ради та на вхід до їдальні парламенту.

6 вересня 2021 року голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що для журналістів відкриють частину кулуарів другого поверху парламенту, доступ до яких був заборонений через карантинні обмеження. Однак будуть обмеження за кількістю.

12 березня 2020 року Дмитро Разумков підписав розпорядження “Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби”. Згідно з ним, зокрема, журналістам дозволено перебувати на період карантину лише в пресцентрі парламенту.

1 червня 2020 року Верховна Рада відкрила для представників ЗМІ доступ до ложі преси балкона зали засідань парламенту, який був закритий під час карантину. Доступ операторів і фотокореспондентів обмежено до 30 осіб. 

23 серпня 2020 року голова ВР Дмитро Разумков повідомив, що через погіршення епідемічної ситуації журналістів не пустять у кулуари Верховної Ради з початком нової пленарної сесії 1 вересня.

5 жовтня 2020 року голова Верховної Ради Дмитро Разумков вніс зміни до розпорядження від 12 березня: в адмінбудинку Верховної Ради дозволяється присутність представників ЗМІ в такій кількості: до 120 осіб – у пресцентрі на третьому поверсі; до 30 осіб – у ложі преси балкона зали засідань ВР; від телевізійних каналів допускається не більш ніж дві знімальних групи (до чотирьох осіб); від інформаційних агентств – до двох осіб; від інших видань – по одній особі.

Liked the article?
Help us be even more cool!