ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Для журналістів частково відкриють кулуари Ради

06.09.2021, 14:46

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що для журналістів відкриють частину кулуарів другого поверху парламенту, доступ до яких був заборонений через карантинні обмеження. Однак будуть обмеження за кількістю.

Про це він сказав на брифінгу 6 вересня, повідомляє Еспресо.TV.

“За цей рік ми змогли побачити, скільки насправді ЗМІ висвітлюють діяльність ВРУ. Працювала і робоча група з цього приводу. І ми домовлялися, що будемо змінювати діяльність щодо кулуарів, до другого поверху. Я думаю, що із завтрашнього дня частина кулуарів буде відкрита для журналістів. Буде дещо обмеження за кількістю: так, як працюють на балконі, так працюватимуть і на другому поверсі. Продовжує працювати пресцентр на третьому поверсі, я сподіваюся, що ми його зробимо ще якіснішим через деякий час”, – сказав він.

Разумков додав, що будуть певні обмеження за кількістю кореспондентів. За його словами, в Раді акредитовано близько 3000 журналістів, а реально працюють у цьому напрямі лише близько сотні. 

“Думаю, що зможемо опрацювати той механізм, який буде зручний і для журналістів, і для роботи Ради, і буде дійсно сприяти свободі слова”, – зазначив голова парламенту.

Як повідомляв ІМІ, 12 березня 2020 року Дмитро Разумков підписав розпорядження “Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби”. Згідно з ним, зокрема, журналістам дозволено перебувати на період карантину лише в пресцентрі парламенту.

1 червня 2020 року Верховна Рада відкрила для представників ЗМІ доступ до ложі преси балкона зали засідань парламенту, який був закритий під час карантину. Доступ операторів і фотокореспондентів обмежено до 30 осіб. 

23 серпня 2020 року голова ВР Дмитро Разумков повідомив, що через погіршення епідемічної ситуації журналістів не пустять у кулуари Верховної Ради з початком нової пленарної сесії 1 вересня.

5 жовтня 2020 року голова Верховної Ради Дмитро Разумков вніс зміни до розпорядження від 12 березня: в адмінбудинку Верховної Ради дозволяється присутність представників ЗМІ в такій кількості: до 120 осіб – у пресцентрі на третьому поверсі; до 30 осіб – у ложі преси балкона зали засідань ВР; від телевізійних каналів допускається не більш ніж дві знімальних групи (до чотирьох осіб); від інформаційних агентств – до двох осіб; від інших видань – по одній особі.

12 квітня 2021 року голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що відкривати кулуари другого поверху для журналістів у парламенті поки зарано, зважаючи на епідемічну ситуацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!